Conform DEX-ului, doar prima varianta este corecta! Si tu trebuie sa te conformezi in a o folosi, daca vrei sa dovedesti ca limba romana corecta nu ti-e straina!
Haha! Nu e amuzant ca 56 de oameni au tinut sa spuna cum cred EI ca e corect, desi primul raspuns dat de gbrltdr era corect si suficient? Dar nu, hai sa vada toata lumea ce destepti suntem toti) Alta intrebare: mileu sau milieu? Fara dex.
Anonim 2 (sau 3) - pive. Funda?
Dar: sanda sau sandala? Piure sau pireu? Coloneli sau colonei? Mezi sau meji? Tobogan sau topogan?
CONFÓRM, -Ă, conformi, -e, adj. 1. (Despre acte, copii etc.) Care are acelaşi cuprins cu... identic. 2. Care este corespunzător; potrivit. ♦ (Adverbial) În conformitate cu, la fel cu, după. – Din fr. conforme.
Conform e corect, doar inainte de litera p si b nu se pune nici odata n...cumpar,nu cunpar!
In DOOM 2 nu am gasit "comform"
Dar era logic...cuvantul corect este "conform"
Conform.
Unii oameni mai pronunta "comform". de fapt asa se aude.
Sa stii ca s-a inventat Dex-ul sau DOOM-ul... Mai bine cauta in ele decat sa asculti unii agramati de aici care se cred inteligenti.
p. s.: nu ma refer la toti.
Ma bucur ca mai are cineva simtul umorului pe site-ul acesta, ca dupa initiale 4 stupide imi venea sa intreb cum se zice corect: Iran sau Irak?
anaadiaconu întreabă:
anaadiaconu întreabă: