| schlau a întrebat:

Cum este informatica in clasa a 9 a, tinand cont ca pana acum nu am facut? Este usoara sau grea?

Răspuns Câştigător
| AdelinaC a răspuns:

Depinde de tine cum o vezi.Mie mi s-a parut foarte usoara, mai ales cea de a9-a e superba.Vei invata sa faci programare Pascal sau C++, fapt ce se aseamana intr-un fel cu matematica...adica vei face probleme(la inceput ca dupa se mai complica putin)de genul:se citesc n numere de la tastatura, sa se afiseze media lor aritmetica.Tu daca stii formula mediei aritmetice de la mate si dupa ce vei invata cum sa folosesti programul Pascal sau C++(pentru ca acolo scrierea e putin diferita)-asta insemnand prin sem 2, o sa poti creea un program care sa iti permita sa bagi niste numere de la tastatura si apoi dupa ce dai enter sa ti se afiseze automat media.
mie nu mi se pare greu deloc,bineinteles ca dupa ce vei avansa problemele vor avansa si ele si vei face vectori,matrice, linii simple sau buble inlantuite, dar totul isi are baza la inceput si daca tu intelegi primele lectii nu vad de ce ai avea dificultati mai tarziu.Nu-ti fie teama pentru ca in a9-a profii te vor lua de la 0 cu informatica

3 răspunsuri:
| Plague a răspuns:

Nu e cine stie ce. Te pui la un calculator si faci ce iti zice profa: "Intri in x, dai la setari, faci y si ati termiat. Cine a terminat se poate juca", si gatahee hee. Nu ai de ce te stresa, e la fel ca celelalte materii, o incepi incet si usor.

| ElenaErika a răspuns:

E simplu. Acolo e tottul logic. E foarte putina teorie. Multe probleme si sa stii ca nu's grele deloc. Cu timpul o sa le inveti logic.winking

| madalinna a răspuns:

Depinde, esti la mate-info simplu(neintensiv) sau mate-info intensiv?
Eu am fost la mate-info-neintensiv, si la o ora pe saptamana, chiar nu era problema. Bine, eu am facut ceva-ceva si prin generala, dar am avut colegi care n-au facut nimic si au invatat de la inceput, au intrebat profa cand n-au inteles, etc, si acum sunt bine mersi.
Eu zic ca daca inveti si iti dai silinta sa pricepi niste algoritmi, chiar nu e greu.
Bafta!