E greu,dai bac la mate obligatoriu, ai de ales intre fizica, chimie, biologie, info...nașpa rău.
Salut!
Eu am fost pe profilul științe ale naturii. Dacă îți place biologia, fizica și chimia nu este un profil greu. Mie, de exemplu, nu mi-a plăcut chimia de clasa a noua, dar mi-a plăcut fizica de clasa a noua. Apoi, în clasa a zecea, nu mi-a plăcut fizica, dar mi-a plăcut chimia. Materia e foarte diversificată pe parcursul celor patru ani. Când vine vorba de chimie, biologie și fizică o să întâlnești lecții care o să îți placă sau care nu o să îți placă. În general, la biologie e mai multă toceală. În schimb, la fizică și chimie trebuie să înțelegi ce îți cere problema și să faci legături între formule, datele problemei și ce ai de aflat/rezolvat. Destul de complicat, dar nu imposibil. Apropo, matematica o să joace și ea un rol important în acest profil. Dacă te gândești că scapi de matematică pentru că te afli pe specializarea științe ale naturii, nu e așa. Profilul e real, iar pe real se studiază matematică la un nivel ridicat. Deci, pe lângă fizică, biologie și chimie, pregătește-te să înveți și matematică. Nu se învață ca la același nivel ca la mate-info, dar tot e destul de grea dacă nu ești atent.
Legat de orar... nu mai știu unde îmi sunt orarele vechi și mi-ar lua o eternitate să le găsesc, dar îți spun din ce îmi aduc aminte. În clasa a noua faci logică - o materie plictisitoare, după părerea mea. În rest, ai ore normale: matematică, biologie, română, chimie, fizică, informatică etc etc. Apoi, în clasa a zecea se scoate logica și, în schimb, vei studia educație antreprenorială și psihologie. În clasa a unsprezecea nu mai faci informatică și se scot cele două științe de anul trecut și se introduce economia. Apoi, în ultimul an, se scoate economia și se introduce filosofia. Celelalte ore rămân neafectate - română, biologie, fizică, matematică etc.
Apropo, dacă te pricepi la discipline specifice profilului uman, nu îți face griji. Am avut în clasă colegi care, după ce au terminat științe ale naturii, s-au dus la Drept și Litere, deci nu e o problemă.
Îți urez baftă!