Am vazut doar filmul de asta e greu.Romanul nu l-am citit...
Sa inteleg ca l-ai citit?
Am avut altele de citit precum Moara cu noroc sau Hanul Ancutei...si acum imi trebuie si Ion...
Citeste-l ca e foarte tare, dintre toate romanele din liceu, acesta si inca 2 chiar mi-au placut si nu le-am citit din obligatie
Momentan nu am avut timp.
Am citit "Kafka pe malul marii" de Haruki Murakami.
Si acum trebuie sa ma apuc de "Ion" insa asta ar fi trebuit sa o fac deja (pentru scoala...dar am uitat in vacanta) si acum am trecut la roman...si trebuie sa fac un eseu cu aspecte care difera in film fata de cum apar in roman.
Speram ca ma poti ajuta daca ai citit cartea...in sensul ca imi spui niste secvente din roman mai memorabile (am vazut filmul si le pot asocia).
Multumesc pentru ajutor oricum.
Imi mai poti spune te rog niste secvente din roman?
Daca te uti la coment-ul dat raspunsului de mai sus vei intege de ce.
Deci george trebuia sa plece sa ia lemne parca nu mai stiu cu ta-su si ii zice cineva ca Ion o sa se duca la Florica, si George se intoarce acasa, si cand a venit ion asta la omorat cu sapa eu asa stiam
Căsătorit cu Ana și așezat la casa lui, Ion, din cauza firii lui pătimașe, nu se poate mulțumi cu averea pe care o dobândise și râvnește la Florica. Sfârșitul lui Ion este năprasnic, fiind omorât de George Bulbuc, care-l prinde iubindu-se cu nevasta lui, așadar Rebreanu propune pentru sfârșitul pătimașului Ion o crimă pasională.
funda?
Dar mai exact cum este ucis?
Pentru ca am vazut filmul si trebuie sa gasesc niste diferente intre film si roman (secvente care sa apara altfel in film decat in roman).
deeadeea111 întreabă:
Sjhxjcks întreabă: