| carmenatyla5689 a întrebat:

Cum ii la facultate? Greu si stresant? Sau e ceva mai lejer decat ca si la liceu insa stii totusi ca ai ceva ceva de invatat?!

10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Depinde cum vrei sa o faci. Daca vrei sa o faci serios, sa inveti ceva este de 10 ori mai mult de invatat (ca timp) decat la liceu. Nu e stresant absolut deloc. Liceul si facultatea sunt perioadele din viata in care stresul legat de activitate este aproape de zero, trebuie doar sa ai grija sa inveti cat mai mult si nu e absolut nici o problema. Stresul apare mai tarziu, cand desi faci tot ce tine de tine, nu reusesti intotdeauna sa faci fata problemelor si cerintelor. Dar te asigur ca in facultate daca dai ce ai mai bun si incerci mereu sa fii cel mai bun, nu ai nici cel mai mic motiv de stres.
Eu am fost uimita in primul semestru de facultate de cantitatea materiei. Imi amintesc ca un curs obisnuit avea 14-16 pagini si primeam cam doua pe zi care trebuiau neaparat citite macar pana a doua zi in invatate pana saptamana ulterioara. In primul semestru (deci 4 luni) am invatat de 5 ori mai mult decat invatasem in clasa a XII-a pentru bac si admitere,

| mgtow a răspuns:

Mai usor dar la examene daca nu iei ai restanta si platesti ca sa dai din nou sau la ce ai restanta daca sant mai multe.

| anonim_4396 a răspuns (pentru mgtow):

Alea-s diferente(restantele ce se platesc=refaceri discipline). Restantele propriu-zise poti sa le mai iei gratuit intr-o sesiune de toamna, daca reusesti sa le iei.

| stillhartu a răspuns (pentru anonim_4396):

Uite, eu sunt studenta in anul doi la Ingineria Mediului. Ca tot vorbeai mai sus de inginerie si de faptul ca e greu. Da, si eu am dat peste niste secretare de toata jena si de asemenea profesori mai putin interesati de conduita pana la urma. Sunt la buget si sunt si bursiera. Si mie una mi se pare mai usor ca la liceu unde toti profesorii ma vedeau ca fiind vai si amar de capul meu. Daca citesti una din vechile mele intrebari, vei vedea ca am avut ceva probleme la liceu. Vorbeam din punctul meu de vedere. Oi fi eu defecta si mi se pare facultatea mai usoara laughing)
Din anumite puncte de vedere nu spun ca nu poate fi mai greu/mai rau. Dar din multe puncte vedere pare mai usor.

| pwp a răspuns:

Normal ca e greu si stresant..nimic nu e usor cand vine vorba de facultate.

| stillhartu a răspuns:

La facultate, ca in orice institutie de invatamant. Insa diferenta fata de liceu, e foarte mare. Odata ajuns la facultate primesti un alt respect din partea cadrului didactic. Esti mai matur, deci vazut cu alti ochi. In liceu profesorul isi arata intotdeauna un aer de superioritate, vorbeste de multe ori urat cu tine pe cand profesorul de facultate, desi are ani buni de studiu, carti, conferinte nu iti creeaza acea senzatie ca tu esti un nimic pe langa el. Poate fi mult mai usor ca in liceu din punctul de vedere ca nu ai 15 materii pentru care trebuie sa inveti in fiecare zi. Intr-o zi de scoala ai 6 materii si trebuie sa te pregatesti pentru fiecare in parte. E mult mai solicitant. La facultate ai in jur de 8 ore pe zi, deci sunt doar 4 cursuri (un curs tine 2 ore) la care "nu te asculta". Intr-adevar sunt si profesori care pe parcursul semestrului iti cer sa realizezi diferite proiecte, teme dar pentru mine nu a fost asa greu ca in liceu. In facultate ai 6-8 materii la care la sfarsitul semestrului trebuie sa dai un examen ce conteaza foarte mult. Poate fi greu din pricina cumulului mare de informatii pe care trebuie sa le parcurgi. Important este ca macar o data pe saptamana sa-ti citesti toate cursurile, seminariile. Atunci informatiile se incheaga mai bine si in sesiune stresul ca nu vei apauca nici macar sa citesti toata cartea din care ai de invatat, nu va fi atat de mare.

| anonim_4396 a răspuns (pentru stillhartu):

Asta o fi fost doar cazul fericit si ideal peste care ai dat tu. Sa vezi la ETTI-UPB ce calcat esti in picioare si cat de mediocru sau amarat esti considerat de majoritatea profesorilor(sau au ei grija sa te faca sa te simti), pana si de jegurile alea de secretare sau femei de serviciu. Depinde de mentalitatea faunei fiecarei facultati.
Daca dai la medicina sau la politehnica atunci liceul si bacalaureatul devin niste jocuri PC. Facultatea e mult mai grea pana si doar ca sa treci anul. Deci daca facultatea era mai usoara atunci se facea inaintea liceului rolling on the floor

| Oana92 a răspuns:

Parerea mea e ca la facultate e mai greu decat la liceu, asta normal daca ti la o medie, la un loc bugetat. In plus, la facultate miza e mult mai mare pentru fiecare in parte si deci toti trag mai mult pentru ei, nu mai sunt atat de uniti, nu se ma ajuta la copiat, la ``teme`` pentru ca fiecare trage pentru nota lui. Mai e si chestia cu prezentele, daca in liceu lipseai cateva zile puteai sa motivezi absentele si nu se intampla nimic, la facultate nu e deloc asa, absentele nu se pot motiva si multi profesori pun mare pret pe numarul de prezente la curs/seminar si daca nu le satisfaci dorinta nu poti intra in examen din prima sesiune. Programul pare mai lejer, dar de fapt e mai complicat, pentru ca ai pauza intre cursuri si orarul se schimba in fiecare semestru. Pe de alta parte perioada de studentie e mai frumoasa, esti matur, vezi viata cu alti ochi. Facultatea e mai grea, dar mult mai frumoasa!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca tot am vazut ca intrebai ceva de inginerie medicala sau ingineria materialelor adineauri, pai atat timp cat e inginerie, e greu! Nu te astepta la ceva mai usor ca-n liceu. Vei vedea! Nu vreau sa te sperii. Dar asta e realitatea. Unele facultati sunt mai usoare ca altele, ori studentii le fac sa fie mai usoare(nepasandu-le, ori chiar dimpotriva:fiind capabili sa se descurce invatand).

| carmenatyla5689 explică (pentru anonim_4396):

Mersii mult pentru raspunsuri... De fapt le multumesc la toti... si foarte dragut din partea ta sa vezi ca ma interesezia ingineria medicala & materialelor :d

:*

Întrebări similare