Pampersul este vinovat pentru ca un copil de 4 ani nu merge la olita.Desigur e foarte comod.
Copii mei la 2 ani erau curati.Si mamele care nu au prins comfortul pampersului pot sa confirme.
Copii nu sufera nici o trauma daca sunt pusi de la 1 an pe olita.La 4 ani e mai greu, si mai traumatizant pentru copil. Daca nu sunt probleme de natura fizica, incontinenta.sau altceva, cu foare mult tact si rabdare si dragoste.
Ideea de capac de bebe pentru w. c. este foarte bune, ceea ce trebuie facut ca sa-i creezi reflex, sa il pui la wc sau olita, ce alegi pentru prima etapa, in prima perioada la intervale scurte si regulate, cu povesti create ad-hoc, si in foarte scurt timp va merge singur. succes.
Daca e baiat, ocupa-te tu e el, nu mama lui. In orice caz, nu recurge la tipat la el sau certat sau ceva in genul asta, pentru ca nu va intelege ce a facut.
E cam tirziu cu olita, trebuia inceput mult mai devreme. deci, trebuie dus la toaleta, la 4 ani e mare si trebuie sa priceapa, ii explici frumos si trebuie sa inteleaga.
Desi e cam tarziu sa mai treci pe la olita, iti pot spune cum am procedat eu... noi am inceput pe la un an... intai am adus-o acasa (nn. olita), i-am spus ce se face cu ea. apoi treptat cand a inceput sa devina interesata o asezam imbracata pe ea si simulam... apoi am trecut la fapte, dar fara ca sa constientizam in totalitate faptul ca atunci cand ne vine trebuie sa facem la olita.treptat am invatat si am eliminat pampersul pe tim pul zilei, ramanadn cel de nopatea, apoi am inaintat la capacul reductor de wc, apoi am renuntzat si la pampersul de peste noapte... iar acum la 3 ani am o fetiza care nu a avut nici un accident de pipi in pat sau in pantaloni, care merge singura la baie isi face nevoile, se sterge, trage apa si se imbraca .Toate astea fara nici un ajutor din partea mea... doar supraveghere! iti doresc succes!
Il trimiti direct la WC! Cam tarziu sa-l inveti la olita! Du-l direct la baie. Exista capace special facute pentru cei mici pe care le adora. Bafta multa!
Fiul meu, pana la 3 ani avea aversiune fata de olita sau de wc, (am incercat toate metodele din literatura de specialitate=parca il puneam cu popoul pe foc), in prima zi de gradinita educatoarea l-a dus la wc-urile acelea mici si nu a avut incotro, intrucat nu avea pampers. S-a convins singur ca nu i se intampla nimic rau.Acasa i-am cumparat un capac special de copiii foarte dragut pe care acum adora sa il foloseasca.
UnZambetPentruToti întreabă: