Textul este redat dintr-o perspectiva narativa obiectiva atunci cand naratorul este complet neimplicat in povestire ca personaj, este omniscient, ca un fel de Dumnezeu printre oameni.
In perspectiva narativa subiectiva, naratorul este un personaj implicat in povestire (ia parte la evenimente si le povesteste). Cel mai usor sa o recunosti este relatarea prin persoana I.
Din cate stiu de la scoala, descrierea subiectiva avea multe detalii, epitete, gen: Padurea, marele diamant verde! Iar cea obiectiva era o privire in ansamblu, la care nu ma pricep sa exemplific. Te-ai prins tu. Cauta pe net de fiecare in parte, trebuie sa gasesti!
Pai cand autorul e si personaj face povestirea la persoana 1-a atunci e perspectiva narativa subiectiva iar cand povestirea este la persoana a doua perspectiva narativa este obiectiva. funda?
Perspectiva naratavia subiectiva se face de catre narator(personaj) la persoana intai cu verbe si pronume la persoane intai si a 2a iar cea obiectiva este cand narator prezinta fara a fi implicat in fapte. se face la persoana a3 a
Iti voi spune care sunt perspectivele narative si caracteristicile lor si astfel iti vei da seama.
Perspectiva "Din spate":
-narator obiectiv(heterodiegetic)
-narator omniscient si omniprezent(omniscient=cunoaste mai multe decat personajele; omniprezent=se afla peste tot, dirijeaza personajele)
-naratiunea este la persoana a III-a
Perspectiva "Impreuna cu":
-naratorul este subiectiv, adica:
1)autodiegetic:-este personaj principal;
2)homodiegetic:-este personaj secundar;
-faptele sunt relatate la persona I;
-naratorul cunoaste la fel de multe lucruri ca si personajul si el mai cunoaste si sentimentele si emotiile da nu si faptele externe
roxy_6598 întreabă:
anonim_4396 întreabă: