Buna! Si eu am cam aceeasi problema, cand ma decid intr-un final sa invat ca lumea si foarte bine pentru teze sau examene, nu am chefde nimic si totul se duce de rapa. Parca este mult mai interesant calculatorul, televizorul sau muzica decat plictisitoarea de scoala. Dar pana la urma, examenele se cam apropie si vreau sa intru la un liceu bun. Am inceput sa imi fac niste dosare cu cele mai importante chestii pe care trebuie sa le stiu, si din cand in cand le citesc. Mi-am luat o carte de examene nationate si lucrez din ea, macar o data pe saptamana ca sa ma obisnuiesc cu stilul examenelor. Usor, usor, pot sa le repet pe toate si pana la examen o sa fie in regula. In legatura cu teza, eu chiar azi am dat teza la mate si inainte de ea, nu am invatat mai deloc, dar eu prind foarte repede din clasa si nu mi-a fost greu. Incearca sa lasi deoparte chestiile care te distrag de la invatat si incearca sa exersezi cat mai mult. Pe mine muzica ma face sa retin mai usor lectiile si sa fiu mai atenta si mai energica.
Memo plus. Ciocolata neagra si putin sport.De multe ori un "tratament" pentru oboseala psihica e oboseala fizica
Bafta la teze!
Sa stii ac este o ''problema'' destul de serioasa.Eu zic sa te apuci cat mai curand de invatat pentru ca apoi o sa regreti ca nu ai putut intra la liceul/ profilul dorit pentru 2 sutimi din medie(experienta personala). Incearca sa faci efortul sa deschizi manualul si sa incepi cu exercitii usoare la care te pricepi cel mai bine.Treptat cresti gradul de dificultate.Sincer asa fac si eu cand invat pentru teze, las pe ultima suta de metrii, dar apoi sunt consolat de ideea ca trebuie sa iau o nota buna altfel ma simt inutil si prost. Sper sa te fi convins cat de cat.Bafta la invatat si succes la teza
Totul trebuie sa vina de la tine...crede-ma,am aceeasi problema. Anul asta mi-a iesit media generala 9.41 (avand in vedere ca anul trecut mi-a iesit 9.76, este o medie proasta).ptc pur si simplu NU AVEAM CHEF de invatat.preferam sa fac cu totul altceva decat sa invat. acum imi vine sa plang pentru ce am facut.stiu,nu este o media dezastruoasa dar sunt considerata unul dintre copiii cei mai buni din clasa.vedeam cum ceilalti luau premiu...si eu ma uitam la ei . DECI in concluzie, TU trebuie sa te mobilizezi.ia-o usor: pune-te la birou,deschide caietul, citeste lectia, si incearca sa faci exercitii, de la cele mai usoare pana la cele mai grele.O sa reusesti asa! Bafta in continuare!:*
Adi1987 întreabă: