Eu de exemplu am invatat Engleza la 14 ani vorbind pe Facebook. Ce-i drept vorbeam horror deoarece foloseam google translate. Erau foarte multe greseli in exprimarea mea..to much. Asa ca mi-am descarcat un ghid ce avea filmulete si diverse stenarii din viata oamenilor, cum sa te prezinti, sa ceri ajutorul, sa flirtezi etc. Toate aceste erau de grad jos, medim, ridicat. Era foarte interesant. Acum 3 saptamani am fost in Spania si nu stiam eu mai nimic numai" Buna ziua, Buna, Rau, Frumos, Multumesc" vreo 15 cuvinte. In 2 saptamani cat am stat am invatat destul de mult fara sa ma strofoc. Pur si simplu imi vineau cuvintele asta depinde si de limba, cum Spaniola se trage si ea din Latina a fost mai simplu.Dar daca stai un timp in tara din care vrei sa inveti si limba o so inveti fara mari probleme. Mai ales daca mai esti cu cineva faceti schimb de invormatie.
Engleza sa zicem?
Filme fara subtitrare, carti in engleza, documentare pe youtube sau 'trase' de pe net, Windows pe PC in engleza, jocuri in engleza dar nu orice joc ci cele in care primesti misiuni relativ complicate si trebuie sa deslusesti ce ti se cere sa faci dintr-un text... sa te stradui singura sa deslusesti modul de exprimare, cum se formeaza expresiile, sensurile cuvintelor in engleza americana fata de cea din UK.
Daca-i trai in tara care se vorbeste limba respectiva. (chiar si o singura o saptamana, o sa inveti ceva nou )