anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum mai stati cu logica? La o serata studenteasca au fost 74 persoane (baieti si fete). Ajunse la camin fetele au facut o clasificare si au constatat: Florica a dansat numai cu un baiat, Ana cu 3 baieti, apoi: Ema cu 9 baieti, Ioana cu 10, Maria cu 11 s. a. m. d., fiecare a avut un dansator mai mult decat precedenta pana la ultima, Sofia, care a dansat cu toti baietii aflati la serata. Cate fete si cati baieti au fost?

Răspuns Câştigător
| Purec a răspuns:

34 de fete si 40 de baieti? Teoretic asa ar trebui sa fie. Adica daca le lasam deoparte pe Ana si Florica, rpima fata Ema a dansat cu 9 baieti, Ioana a doua fata a dansat cu 10 si asa mai departe. Deci in teorie ar trebui sa fie cu 8 baieti mai mult decat fete nu? deci 40 de baieti si 32 de fete. Si adunam si pe ana si Maria de le-am alsat deoaprte si ne da 40 de baieti si 34 de fete? Dai si funda?laughing

| sabin89 a răspuns (pentru Purec):

Ai luat problema la puricat (sau purecat, ma rog) si ai scos-o la liman. Corecta rezolvarea.

6 răspunsuri:
| Zacram a răspuns:

Se pare ca... nu stau bine cu logica...
Imi zici u?:O3

| TM6524 a răspuns:

Multi si multe

| beaaM a răspuns:

Sofia laughing, nu statui sa ma gandesc dar raspunsu meu rapid e sofia

| sabin89 a răspuns (pentru beaaM):

Ann, e amuzant raspunsul tau. S-a cerut un numar (cati baieti si cate fete). Sofia nu e un numar.

| zadorian a răspuns:

8 fete si 66 baieti!