Dar tu, de ce scrii "Iisus" cu litera mica si "el" cu majuscula?
Uite cum ma pricopsesc (si) eu cu o turma de stupizi de la turma care asteapta sa-i spuna cineva ce sa faca!
Lisus, atunci cand facem ceia ce ne-a poruncit, se numeste ''Dumnezeul nostru''.
Te rog, Isus este nume, scrie-L cu litera mare! De fapt, cand te referi si prin pronume la Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant trebuie sa scrii cu majuscula. Iar pentru Biserica Ortodoxa este Iisus, spre a-L deosebi de ceilalti care au numele Isus si apar in Biblie. Isus ne numeste ucenici, fii ai Lui Dumnezeu, mladite ale vitei de vie (El este Vita de Vie), sunt multe contexte in care ne numeste intr-un fel sau altul, pom roditor, vas pus in slujba Domnului s. a.
Andre999, nu vreau sa intram in polemica, dar inainte de a face prozelitism religios pe aici, nu crezi ca ar trebui mai intai sa inveti sa scrii corect romaneste? altfel, devii penibil
in plus, eu n-am zis ca nu cred in dumnezeu, ci mi s-a parut doar hazliu modul in care a fost formulata intrebarea.
El nu ne-a poruncit nimic, doar ne-a indrumat. Este treaba noastra daca il ascultam sau nu. Cand Il urmam pe El ne numeste fii ai Tatalui si asa ar trebui sa ramanem. Lumina Lui fie cu tine.
PS Crne : Inchis la minte esti tu dragul meu, habar nu ai ce cauti in lumea asta. I-a zi tu sti de unde vi, incotro de indrepti care este rolul tau aici? Cand o sa-ti raspunzi la intrebarile astea o sa-ti dai seama cine este inchisul la minte.
Mai cititi si voi Biblia, ne numeste prieteni, dragilor. In Ioan 15:14 scrie asta. eu asa scriu Isus, din greseala am scris cu litera mica, dar asa stiu eu ca se scrie isus, cu un i.
Ne numeste discipoli. Asta scrie si in Biblie.Nu mai stiu clar in ce verset, dar spunea ceva de genul:Toti vor stii ca sunteti discipolii mei, daca aveti iubire intre voi.
Buna, frumoasa intrebare, se vede ca te intereseaza spiritualitatea si o relatie buna cu dumnezeu.cand ascultam de isus ne numim ucenici, copii ai tatalui si impreuna mostenitori cu el in ce.este mare lucru ca cineva sa vrea cu adevarat sa asculte de el si daca omul il iubeste cu adevarat pe isus sigur il va asculta
Intr-adevar, roxy,"Isus" din punct de vedere lexico-gramatical se scrie cu un singur "I". in ceea ce priveste intrebarea ne-ai dat tu raspunsul:p
alexandrahvf întreabă: