Trebuie cunoscute proprietatile relatiilor de egalitate, inegalitate si proprietatile operatiilor de adunare, scadere, inmultire, impartire, ridicare la putere si dupa aceea rezolvarea e inteleasa mai bine.
Matematica se învață cu pixul în mână, o replica pe care am auzit-o de sute de ori și care din experienta iti spun ca este adevărată.
Daca te pasionează matematica și vrei sa înveți mai mult singura, fara profesor, te sfătuiesc sa iti cumperi o culegere cu exerciții și probleme. Majoritatea sunt pe nivele, incearca sa găsești una pentru aprofundare/dificultate medie (stiu ca cei de la Mate 2000 au ceva de acest gen) sau performanta daca iti doresti sa ajungi la nivelul celor de olimpiada. Alege o culegere care sa aibă rezolvari nu răspunsuri, este o mare diferență, primele iti arata cum se rezolva. Apoi du-te acasă și începe sa lucrezi, citește teoria din clasa, straduieste-te un pic singura apoi dacă nu iti iese deschide la rezolvari si invata de acolo cum se face. Unele ecuații au moduri standard de rezolvare, la altele trebuie sa apelam la anumite artifii la care nici nu ne-am fi gandit daca nu ne-ar fi arătat cineva. Important este sa intelegi, nu sa transcrii, apoi după ce ai văzut cum se rezolva retine acea cale de rezolvare, fa mai multe exerciții de acel gen pana capeți siguranță.
De asemenea sunt multe canale de yt unde poți găsi persoane pasionate de matematica și în special de ecuații, cand te apuca cheful cauta si uita-te, e imposibil sa nu înveți lucruri noi.
Nu te descuraja orice ar fi, de multe ori profesorul meu de matematica ne spunea ca dacă după o ora nu ne iese o anumita ecuație este bine sa o "abandonam" temporar, sa lucram altceva și apoi, sa revin cu forte proaspete, uneori tine doar de inspirația de moment. Satisfacția e mai mare cand muncești mai mult pentru ceva.
Sa știi ca nu e ușor, matematica nu e un domeniu care se învață in 2/3 zile, niciodata nu vei putea stii totul, tu sa ai incredere în tine și sa perseverezi, poate ajuta daca lucrezi zilnic câte ceva, curand se vor vedea și rezultatele.
Daca vrei însă o cale mai ușoară, du-te la meditații sau întreabă un coleg sau pe cineva bun la matematica exact ceea ce te interesează sa stii.
AlexBoss1986 întreabă:
voicuadelina întreabă: