Sunt a 11 a si nici mie nu mi-a plăcut matematica. Inca din clasa a 2-a am avut probleme dar tot ce am incercat să fac este să fiu respectuos cu profesorii si să am grijă să nu răman corigent la aceasta materie. Tot ce am vrut să stiu in mate a fost doar esentialul, adică o imnultire, adunare, o regula de 3 simpli... ceva elementar, iar dacă nici tie nu-ti place asta nu e necesar să inveti mate. Stii cum e „un profesor nu poate preda toate materie nici un elev nu poate invata si sa-i placa toate materiile". Asa si tu, axeaza-te pe ce-ti place, muzica, romana, engleza, desen, TIC si mai apoi prin clasa a8-a o sa iti alegi un liceu ori de arte, ori spre umanitate nu realism.
Pt. moment doar incearcă să te mentii pe linia de plutire, nu zic să inveti si mai mult, să inveti logic, iar dacă nu stii nu e o catastrofă, e doar o nota, doar o materie, doar o medie.
Din pacate, cand nu lucrezi foarte mult ca sa inveti matematica, nu ai cum sa o intelegi.
Matematica se invata cu creionul pe hartie, rezolvand mii de exercitii si probleme!
In situatia in care nu o intelegi, nu-ti raman decat 2 optiuni:
- pui mana si rezolvi zilnic cate 20 de exercitii si 20 de probleme sau chiar mai multe (fara gluma)ori
- iti iei meditator
alexcatalin13 întreabă: