| AnonimDedicat a întrebat:

Cum pot lua bacul la istorie daca sunt paleta? Daca citesc tot manualul pe care l-am primit de la liceu o sa reusesc sa-l iau? E bun de ceva manualul asta sau e degeaba? Tin sa mentionez ca vreau sa incep de la 0, nu stiu nimic despre istorie dar am vazut ca majoritatea intrebarilor din bac sunt din textul pe care ti-l da si doar cateva exercitii si subiectul 3 sunt din afara textului, alea care se lucreaza pe baza textului stiu sa le fac, si m-ar interesa cele din afara textului, deci daca citesc tot manualul de istorie ma ajuta cu ceva? Daca nu, atunci ce mi-ati recomanda?

3 răspunsuri:
| LordCristobal a răspuns:

Pai in primul rand trebuie sa inveti.
Uita-te pe YouToube sunt multe canale de istorie in romana care te-ar ajuta sa intelegi mai bine istoria.
Iti recomand canalul Istoria cu Virgil.
Incearca sa citesti istoria ca pe o poveste, asa o vei înțelege mai bine.
Gaseste-ti si un profesor de meditatii, te poate ajuta sa te descurci mai bine cand abordezo subiectele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Caută pe Edu. Ro sau pe net la ISJ programa pentru materia de examen bac istorie. Trebuie să o găsești. În acea programă ai toate punctele și subpunctele abordate la examenul de Bacalaureat, pe baza ei, cauți cartea care să conțină toate subiectele alea. Te axezi pe subiectul pe care știi că nu-l stăpânești, cu informațiile de învățat.

Nu știu exact dacă la bac la istorie se dă examen doar din informațiile din a XII - a sau din toți cei 4 ani?

Dacă se dă din toți cei 4 ani, îți va trebui categoric să ai manualele din fiecare an și să citești din fiecare în parte sau ori să-ți iei o carte/culegere/memorator cu toate informațiile din cei 4 ani de liceu.

Succes!

| coadadematura a răspuns:

Eu am luat 10 in simulare si 9, 55 la bac la istorie si nu mi-am batut capul.
Într-adevăr, primele 2 parti se rezolva in mare parte pe baza de text insa partea a treia adica eseul e diferit de rest.
Gandeste-te ca faci un eseu la română, efectiv trebuie sa inveti informatiile (ani, batalii, tratate, cauze etc) si sa le formulezi ca la limba romana, sa te joci cu cuvintele. Cheia e sa stii anii si informatiile, ceva din detalii. Trebuie sa respecti liniile acelea care sunt scrise in cerinta (4 sau 5 nu imi mai aduc exact aminte) si sa dezvolti ideile pe baza informatiilor pe care le ai. Daca nu ai informații atunci nu faci nimic.
Conteaza si profesorul pe care il ai. Noi am avut noroc de o profesoara foarte de treaba si implicata, ne preda bine si ne oferea foi, suporturi de curs cu informatii etc.
Dupa cum am zis, cheia este sa inveti bine informatiile istorice si sa ai vocabular pentru a dezvolta ideile.
ATENTIE ca la unele cerinte din partea 1 si 2 si OBLIGATORIU la eseu trebuie sa folosesti conectori (deci, asadar, in primul rand, pe de o parte, pe de alta parte etc). Acest lucru se punctează/depuncteaza.