| Florin458 a întrebat:

Cum pot promova unii studenti anul daca ei nu se prezinta la cursuri,seminarii,laboratoare? Avem in grupa cativa pe care nu i-a vazut nimeni niciodata la facultate si totusi trec an de an fara probleme. Unii spun ca sustin toate examenele in restanta de vara, dar e cam imposibil sa promovezi atatea in 2 saptamani avand aproape in fiecare zi cate unul, iar materia nu e deloc usoara.

14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Muuuuulti si-au cumparat astfel diplome (de bacalaureat, facultate, masterat, doctorat, permise de conducere) si la urma s-au folosit de ele, si-au facut cariera bazata pe aceste acte.
O investitie de cateva sute sau mii de euroi se recupereaza repede printr-un post cu scaun bine uns. crying

| Bondarel99 a răspuns:

Poti sa dai si un examen pe zi (chiar si 2-3 pe zi) daca citesti putin mai ales ca la restanta e mai multa indulgenta. Dar daca nu au laboratorul terminat in primul rand nu au voie sa dea examenul. Poate s-au dus sa isi recupereze laboratoarele si nu ai observat tu.

| Florin458 explică (pentru Bondarel99):

Nu au fost absolut deloc.Eu si cu altii din grupa am fost zi de zi la facultate, iar ei nu au fost din anul I si totusi au promovat la toate.De unde sa citesti daca nu ai materia care s-a predat, iar in clasa pe unii nu ii cunoaste nimeni? Mai ales ca sunt profesori care la examen daca nu raspunzi in termenii predati de ei, nu treci, ma refer la cele orale.Recuperarile se fac pentru un numar de absente, nu pentru 100%.
De exemplu, din 12 laboratoare/semestru, poti recupera 3-4, ori sa poti intra in examen ai nevoie de 6 minim.Ca daca s-ar recupera jumatate, nu ar mai veni nimeni la ore, ne-am duce toti de 2-3 ori si am recupera tot semestrul.

| Bondarel99 a răspuns (pentru Florin458):

Asa spun mereu profesorii ca sa va faca sa veniti la fiecare laborator, dar la sfarsit daca sunt studenti in situatie nasoala li se face mila de ei si inchid ochii. Nu au voie dar daca universitatea permite atunci e bafta lor. In plus cred ca dau si ei niste atentii la profesori, mai ales daca e facultate privata nu baga nimeni de seama.
Asta a invatamantul in ziua de azi. Tu nu te compara cu ei, mai ales daca ai note mari si ai si acumulat ceva cunostinte. In ritmul asta ei fac colectie numai de 5 si fii sigur ca nu au invatat nimic din facultatea asta.
Iar materia au putut sa o ia foarte usor, sigur a fost un coleg de-al vostru care le-a dat-o sau vandut-o sau au luat-o de la cei din ani mai mari. Nici nu ai idee cat de usor te descurci la facultate sa faci rost de cursuri laughing

Crede-ma ca nu e chiar asa.Cine nu vine la minim 50% nu participa la colocvii, examene.Sunt unii profi care fac recuperari, insa poti recupera 3-4 din 12.Au fost situatii de acest gen si profesorii i-au dat afara pe cei care nu au venit decat la recuperari. Facultatea nu este privata, intrucat aparoape toata grupa este incadrata la buget.
Eu nu ma compar cu ei, dar si eu la randul meu am alte treburi de rezolvat si nu stiu daca mai pot ajunge ca inainte.ID sau FR nu avem.Cunostintele acumulate in facultate reprezinta foarte putin deoarece materia este foarte invechita si nu corespunde cu cerintele actuale.Nu stiu sa fie vreun coleg sa le dea cursurile pentru ca in timpul anului am ridicat problema asta si nimeni din clasa nu ii cunoaste.A fost o discutie bazata pe o zicala putin reinterpretata "Fraierii cu sapa(cei care vin) si desteptii cu mapa (cei care nu vin si promoveaza la fel ca noi)".De exemplu avem un profesor care nu te primeste chipurile daca nu ai minim 50%, iar la recuperari recuperezi 2-3 seminarii/laboratoare si nu dai examenul decat daca te prezinti anul urmator la seminariile sau laboratoarele lui cu grupa din anul respectiv, adica daca tu esti anul 3 si ai restanta de pe anul 2 trebuie sa te prezinti cu cei care trec anul 3 anul viitor.
Cat despre cursuri si noi le avem de la inceputul anului de la cei din anii mai mari si sunt aceleasi pe care le pun profii pe proiector, doar ca, in timpul orelor ei predau multe chestii aditionale fara de care nu promovezi pentru ca la examene fix din alea intreaba.Sau fac rezumat la maldarul de informatii din cursul electronic adaugand multe chestii pe langa.

Daca zici ca e asa strict probabil colegii tai mint.

Cu ce sa minta? Noi de la an la an ne imputinam, din 50 am ramas 30, din care venim mai putin de 20 constant, de restul nu stie nimeni nimic, doar ca promoveaza ca noi.

Pai daca tu nu stii noi de unde sa stim?
Eu doar ti-am raspuns la intrebare. Ori dau spaga ori profesorii inchid ochii de mila. Alta varianta nu este.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Nu e imposibil, sa stii ca o colega n-a venit in sesiunea din vara si avea o gramada de restante si din primul semestrul, si le-a dat pe toate in 2 saptamani - m-am si mirat ca le-a luat pe toate, ca nu-i prea stralucita fata, dar na, daca voia sa mearga la mare fix in perioada aia... laughing Plus ca nici nu trebuie sa le dai pe toate atunci, poti sa dai cateva in sesiunea de restante si cele mai grele sa le lasi pentru reexaminari. Apoi mai exista si sesiuni speciale si sesiuni medicale.

La ce bun ca au promovat, daca au promovat cu 5? Nu e ca si cum ti-ar fura locul la buget. Si diplomele oricum sunt inutile

| Florin458 explică (pentru supadeceapa):

Avem si noi colegi care de exemplu nu vin in sesiunea de vara fiind prinsi cu munca, dar macar aia vin tot timpul anului.La noi este doar sesiunea de vara unde se dau si reexaminarile tot in perioada aia.Adica ori treci vara, ori repeti anul. Avem in clasa colegi care nu au reusit sa invete sa ia restantele si au repetat anul.
E bun ca au promovat si cu 5 pentru ca ei si-au vazut de ale lor,castigand bani si cu ajutorul facultatii vor ajunge imediat pe un post bun,pe cand noi ne-am tocit creierii sa venim la cursuri etc.
Eu intrebam pentru ca exista posibilitatea sa nu ajung foarte des anul acesta, fiind ocupat cu altceva si eram mai mult curios cum or face cei care nu vin, atata tot happyUneori e ok sa te prezinti sa dai examen cu ceilalti pentru ca avem la o materie foarte grea test grila si acolo sa zicem ca ne mai ajutam cum putem si trecem toti, in schimb la restanta fiind cateva persoane, e dificil.
Vom vedea ce va mai fi happy Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Răspuns utilizator avertizat
| aDEeLAa a răspuns:

La ce facultate?

| Florin458 explică:

In sesiunea de restante din vara* (acum am sesizat greseala)

ArmywCode- vin toti profii in sesiunea de restante, unii fiind foarte stricti atat la ore cat si la examene, intrucat multe se sustin oral.Probabil cotizeaza.

| ArmywCode a răspuns:

Spaga sau profi care nu vor sa vina in restanta.