Nu exista o regula anume pentru a invata, asta tine de calitatea memoriei fiecaruia, dar poti incerca!
-Incearca sa-ti faci o schema a fiecare lectie, dar astfel incat sa nu omiti anumite amanunte
-Asociaza datele cu cifre din viata ta
-Cand citesti un enunt trebuie sa fii in enunt si sa intelegi tot ce zice el
-Cand vrei sa vezi daca ai putut sa il memorezi te gandesti la ce vrei sa spui de fapt, la ideea principala, iar apoi vine de la sine!
Iar in legatura cu temele gandeste-te asa:
Sa incerci sa faci totul cu placere.Gandeste-te tot timpul "vai ce mult imi place sa scriu, ce frumos e sa rezolv exercitiul acesta! Am reusit sa-l fac si pe asta, hai sa vad daca pot sa-l fac pe urmatorul!"
Stiu ca e mai greu dar poti incerca!
BAFTA!
Marea greșeală pe care o fac cei mai mulți este că încearcă să memoreze mecanic istoria.
Istoria nu e matematică sau biologie. Trebuie în primul rând să o vizualizezi, să o înțelegi. Nu citi lecțiile ca și cum ar fi o temă obligatorie. Citește-le cum citești o carte. Atunci când citești o carte, reții ce se întâmplă în cea, care este subiectul, tema, care sunt personajele. De ce nu faci același lucru și cu istoria? Dacă profesorul nu reușește să îți capteze interestul, caută pe internet filme, documentare, informații în plus dar scrise într-un mod mai ușor de înțeles.
Lasă anii și datele pe plan secundar, concentrează-te pe povestea propriu-zisă. Da, trebuie să șii CÂND s-a întâmplat ceva, dar nu trebuie mai întâi să înțelegi CUM și DE CE?
O să îți vând și un pont despre învățat în general. Memorezi mult mai ușor informația auditiv și vizual decât în scris, deci încearcă să citești lecția cu voce tare sau să o asculți. Vizualizează ce trebuie să înveți. Și încearcă să nu memorezi ceva sub presiunea unui termen limită. Una dintre legile memoriei spune că atunci când învățăm pentru o anumită dată, creierul șterge mare parte din informație după data respectivă.
Sper că te-am ajutat.
мιcυтѕαααα întreabă: