Sa fi atenta in clasa, sa iti faci temele bine. si inveti acasa ce ai facut in clasa si daca tot nu merge incearca mediatatia: iti faci temeel acolo bine si le intelegi si la scoala vei da raspunsuri bine. dar incearca sa faci performanta asta prin silpla invatare acasa si in clasa... :* paaaa. funda
Http://www.khanacademy.org/
Te duci la do exercises si iti cere sa te loghezi cu un cont de gmail sau facebook cred. Apoi incepi cu exercitii: cand nu stii ai watch video care iti explica: te ia de la 1+1 si iti pot spune ca am reinceput matematica si o iubesc acum dupa nu stiu cati ani de la terminarea liceului.
Mult succes si sper sa te prinda! Pe site gasesti si cat avansezi si cum avansezi!
Cu ajutorul cuiva care se pricepe cat de cat sa iti explice astfel incat sa intelegi cu ce se mananca, asa de una singurica nu stiu cat de multi poti sa pricepi.
Bună.
Şcoala,... şi cu toţii avem nevoie de ajutor. Îţi propun să intri pe www.matefizica.com, unde te aşteaptă mai mulţi profesori de matematică şi fizică.
Înregistrează-te şi postează problema ta în categoria potrivită şi vei primi în cel mai scurt timp sfaturi şi indicaţii.
Căutăm colaboratori, aşa că dacă te pricepi la matematică sau fizică, te aşteptăm.
Faci pregatire acum depinde, ce clasa esti? Concentreaza'te, nu e chiar grea(daca esti in generala), dar pana la urma e logica nu? asa se zice
Si eu aveam probleme cu matematica dar am inteles ca degeaba ma uit eu in caiet, invat teoria si mai vad exemplele date in clasa daca nu exersez si eu putin... adica sa fac exercitii
pe scurt eu asa invat : ma apuc de un exercitiu cu exemplul in fata si teoria/formulele invatate
Sper ca te-am ajutat
Pai la matematica ca sa poti invata trebuie sa fii in primul rand atenta la tabla, cand explica profesoara, de fiecare data cand nu ai inteles ceva lasa rusinea la o parte si spune-i profesorului ca nu ai inteles ca sa te scoata la tabla, doar asa vei reusi sa intelegi ceva, si multe exercitii facute acasa, caci degeaba esti atenta in clasa si stii daca tu nu iti faci tema pentru a doua zi, matematica necesita mult timp acordat exercitiilor, dar si teoremelor, deci spune-i profesorului tau de matematica cand nu ai inteles un exercitiu, ca sa iti explice si fii atenta can explica, altceva nu am ce sa iti mai spun, totul depinde de tine.
Tepwpic dulce si multa atentie acolo la scoala
Pai, daca tinem cont ca deacum a trecut aproape 3 luni de cind ati inceput
sa studiati noul manual de matematica, de alt nivel, acum cit inca nu e prea tirziu trebuie sa incepi a actiona si anume:
1-fa-ti un caiet aparte(98 foi) si incepe sa faci conspect la toate temele pe care le-ati studiat incepind cu acest simetru;
2-ai putea sa-ti pui un alt caiet sau tot in acesta sa-ncepi a rezolva singur exercitii cit mai multe la fiecare tema, studiind atent teoria, asa cum stii tu, fara ajutorul cuiva;
3-Dupa ce faci asta intr-un timp cit mai scurt inseamna ca intr-un fel iai ajuns pe colegi si deacum poti merge impreuna cu ei mai departe;
4-Chiar daca ti-au aparut multe intrebari si nu esti sigur de e corect sau nu, nu-ti fa griji, cu timpul se va clarifica;
5-Abia dupa ce faci acesti pasi noteaza-ti undeva si obisnuieste-te ca:de indata ce treceti la o noua tema sa :
a)inveti teoria binisor
b)sa faci exercitiile date de profesor pe acasa
c)sa faci ex. adaugator, macar citeva-i
Incearca sa faci totul de una singura si cit mai repede posibil dupa ce ti-a predat tema noua, nu lasa pe mai incolo.Si asa cu toate temele, incearca sa fii prezenta la toate orele si sa fii activa.
baftaaa...
Ia-ti un meditator...credema functioneaza iti recomand eu pe cineva doar sa imi zici unde stai e fff bun profesorul fac si eu cu el
Matematica nu trebuie sa o inveti, ci sa o intelegi.Este o materie care tine de logica.incearca sa iti iei un meditator care sa te ajute sa intelegi si astfel te vei descurca mai bine
Sa fi atenta in clasa, sa iti faci temele bine. si inveti acasa ce ai facut in clasa si daca tot nu merge incearca mediatatia: iti faci temeel acolo bine si le intelegi si la scoala vei da raspunsuri bine. dar incearca sa faci performanta asta prin silpla invatare acasa si in clasa.
Multumesc! mi-ati dat niste raspunsuri cu adevarat bune! de acum pun in practica!:X:X:X:X:X: