| Lalapisicutzalbe a întrebat:

Cum pot sa invat mai repede si mai bine? Ma chinui de 1/2 ore sa invat lectia la istorie si nu reusesc.

Răspuns Câştigător
| Zazy a răspuns:

Nu-ți stă gândul acolo. Dacă îți dorești cu adevărat notă mare, învață. Nu există vreun leacwinking sau vreun secret. Tot ceea ce trebuie să faci este să te concentrezi, să încerci să înțelegi lecția. Eu, deseori, (știu că pare cam ciudat) asociez lecția cu ceva amuzant, gen să zicem că lecția este despre un război și trebuie să reții ani și ani, și mulți domnitori etc. Ei bine pe acei domnitori/conducători.îi înveți ușor dacă încerci să faci rime la numele lor și să te gândești la ceva amuzant, pentru ca numele unora sunt foarte caraghioase si iti raman in cap pentru simplul fapt ca te-au amuzat. La fel și anii. Îi înveți și te gândești că în acea perioadă puteai să te naști și tu si să iei parte la acel război.
Nu stiu daca ai inteles ceva, nu cred ca am fost destul de clara, caci nu ma descurc prea bine la explicat. Dar eu așa procedez mereu. Îmi imaginez tot felul de chestii și asociez acea lecție cu ceva din lumea reală. Și așa mi se pare mult mai distractiv și le învăț foarte bine și repede happy.

4 răspunsuri:
| cristinel375 a răspuns:

Daca nu iti sta gandul acolo in timp ce inveti, poti sa stai si 24 de ore, incearca sa stai atent si repeta propozitiile de mai multe ori, nu trece ca gasca prin apa.

| Donsavas a răspuns:

Fa un rezumat al rezumatului. Bine, nu exista asa ceva. Da' tu poti scurta mult mai mult lectia in functie de ceea ce vezi tu important de acolo. ia caietul si fa tu rezumatul cum crezi ca ar fi ''pe scurt'' si totodata cu informatii necesare. te va ajuta mult, crede-ma! spor la scoala!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Încearcă sa iei esențialul din lecție. Poți face un tabel cu rubrici diferite și cu informațiile necesare fiecărei categorii. Și sa nu ai lângă tine telefonul sau televizorul aprins.

| RAY a răspuns:

Asa retine creierul informatia
10% cand citim
20% cand auzim
50% cand vedem si auzim
70% cand vorbim despre acel subiect
desi vezi un documentar sau vorbeste despre acel subiect cu cineva

Întrebări similare