| Anonim1045 a întrebat:

Cum pot sa retin numere in memoria de termen lung? Nu este vorba despre numere care reprezinta ani, ci doar valori la anatomie. Nu pot sa fac nicio conexiune si nu le retin decat cateva zile si dupa aia le uit...

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce valori sunt la anatomie?!

| pastru009 a răspuns:

Invata-le prin logica. Intreaba-ti profesoara ce operatii au fost nevoie a fi facute pentru a se ajunge la acele valori anatomice. happy
Sau fa probleme/exercitii cu valorile anatomice.

| anonim_4396 a răspuns (pentru pastru009):

Nu exista probleme sau exercitii la anatomie pentru ca nu este matematica!
Chiar nu inteleg despre ce valori vorbeste.

| Anonim1045 explică (pentru anonim_4396):

De exemplu procentul de hemoglobina, de proteine din plasma, etc...sunt multe!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Anonim1045):

Asta este frumos la Medicina! TOTUL este logic, rar trebuie sa tii minte ceva pentru ca "asa este". Totul trebuie inteles.
Am citit o intrebare de a ta si am constatat ca vrei sa dai admitere la medicina.
Materia de admitere este multa, ei bine, la un examen, va fi de 5 ori mai mult si doar la o materie!
Daca nu poti retine usor la anatomie, nu o face de dragul nimanui, nu vei face fata! Noi am intrat 400 la medicina si am ramas 150! de ce? pentru ca trebuie sa iti doresti sa faci asta cu adevarat! Exigenta este foarte mare indiferent unde o faci!
Tu te incurci la o hemoglobina? Asta deja tine de cultura generala!
Daca nu iti place ideea de a fi doctor, nu face aceasta facultate. Te omoara incet si sigur daca nu te atrage si nu ai sete de cunoastere.
Succes!

| Anonim1045 explică (pentru anonim_4396):

Inteleg punctul tau de vedere, desi este putin off topic.

Dar spune-mi ce e logic in faptul ca valoarea hemoglobinei la barbati este de 13, 8-17, 2 g/dL si la femei 12-15, 6 g/dL? Si asta dupa manualul asta de pe care invat ca mi s-a spus ca sa nu ma mire daca intalnesc alte valori la facultate... Da, totul trebuie inteles, dar valorile numerice exacte nu au fost descoperite pe o cale intelectuala ci pe cale practica si nu prea e mare lucru de inteles.
Da, bineinteles ca ma incurc atunci cand am mai mult de 10 valori de tocit doar la un capitol, pentru ca asa cum am mai spus, nu poti sa le deduci sau sa le intelegi ca nu sunt formule ci doar cifre.
Nu stiu cum ai si ajuns la concluzia ca nu imi place ideea de a fi doctor" dar sincer nici nu ma chinui sa inteleg asta.