| Krina a întrebat:

Cum poti atinge perfectiunea absoluta?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu se poate si nici n-ar fi de dorit. Pana la urma, diferentele dintre noi ne fac interesanti si aceste diferente provin tocmai din imperfectiuni. Perfectiunea absoluta, cel putin in viata pamanteasca, este o iluzie si sunt cateva secte care isi recruteaza adeptii pe baza promiterii unai cai catre perfectiune si absolut. Din pacate, in loc sa vrea sa fie mai buni, oamenii viseaza sa fie perfecti si asta este un vis imposibil de atins.

23 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Cuvantul "perfectiune"nu se poate asocia cu "absolut" fiindca se obtine o expresie pleonastica. Mira

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Toti tindem sa atingem perfectiunea absoluta dar totul e doar o iluzie... un vis imposibil de atins...

daniela
| daniela a răspuns:

Asa ceva este imposibil... probail ca numai natura poate fi perfecta si Dumnezeu absolut

cristian
| cristian a răspuns:

Perfectiunea absoluta nu poate fi atinsa atata timp cat totul este relativ.
Poti doar sa tinzi asimptotic catre perfectiune dar de atins nu ai sa reusesti niciodata.

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

NU AI CUM.nimeninu e perfect! happy

| mariusres a răspuns:

Nu poti. Asa ceva nu exista.

| kh1ss a răspuns:

Nu poti, noi nu suntem perfecti... asa am fost creatzi, putem atinge perfectiunea doar pe lumea cealalat

| gabrielutzu a răspuns:

Krina, o observatie...ai facut un pleonasm, perfectiunea nu poate fi decat absoluta ca de aia e perfectiune, nu? Deci nu mai era nevoie sa mai pui si cuvantul "absoluta"(no offence...)

cat despre intrebarea ta, singurul care a fost, este si va fi cu adevarat perfect este Domnul Iisus, Dumnezeu adevarat si Om adevarat, altfel nici un om nu poate atinge perfectiunea... oricum, ce intelegi tu prin perfectiune? Eu, ca si crestin, inteleg pe cineva fara de pacat, or acest lucru este imposibil de atins de un om...
Singurul lucru pe care il putem face ca oameni este sa incercam sa ne apropiem pe cat putem de perfectiunea divina, asta insemnand in primul rand smerenie, adica sa incercam sa vedem partile bune ale celor din jurul nostru chiar daca acestia sunt plini de greseli.

| gabrielutzu a răspuns:

Pai nu stiu daca ai observat draga mira da tocmai asta am zis si eu cateva postari mai sus, cu vreo ora si ceva mai devreme, deci nu cred ca era necesar sa repeti din nou acelasi lucru...(no offence)

pupimik
| pupimik a răspuns:

Perfectiunea absoluta pentru cine?
Daca te referi la caracterul uman...la atingerea perfectiunii absolute din punctul asta de vedere...trebuie sa te gandesti ca oamenii difera. Ce e perfect pentru cineva poate fi deplorabil pentru altcineva.

Perfectiunea absoluta nu se poate atinge.

| pep a răspuns:

Da, intr-adevar, ca formulare este o expresie pleonastica, de acord cu cei ce au observat.Insa, atat timp cat suntem oameni, nu putem atinge perfectiunea insa trebuie sa tindem permanent spre aceasta. Orice om care crede ca a atins perfectiunea intr-un domeniu oarecare, chiar daca este foarte aproape de ea, a si cazut in acel moment, datorita mandriei.Omul, fiind o structura dihotomica-trup si suflet-atat timp cat este in viata, are, in orice moment, "potenţa de a greşi". Trebuie sa traim, sa muncim, sa gandim ca si cand am trai o vesnicie si trebuie sa fim pregatiti ca si cand maine am muri.

| Criiss16 a răspuns:

Nu poti.Nimeni nu-i perfect!

| ♣ Ma®®yE [;x] a răspuns:

Pai daca ai putea, n-ai vedea si tu macar la tv oameni perfecti? Nu poti fi perfect, pentru ca nu le ai pe toatewinking

| Teardrop:] a răspuns:

Nu poti...nu exista asa ceva..nimani si nimic pe lumea asta nu este perfect:p

| nicoleta_5825 a răspuns:

Reusind conexiunea cu Dumneyeu.

| ramona22 a răspuns:

Chestia e ca nu poti, numia in rai o sa fim perfectii (cred)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Numai Dumnezeu este perfect, noi doar tindem spre perfectiune, pe care o vom atinge in doar... dincolo.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca procedezi ca mine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Faza e ca nu o poti atinge pentru ca nimeni nu e perfect si nici nu va fi vreodata, iar eu cred ca cel mai bine este sa fi tu insuti indifernt de defectele pe care le ai pentru ca pana la urma te-ai nascut cu ele

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Singurul om perfect este Isus hristos si cred ca asa este.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu poti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Niciun om nu este perfect, absolut nici atat. De aceea nici nu poti sa ceri perfectiunea de la altcineva. Perfecte, din punctul nostru de vedere, sunt petalale florilor, frunzele copacilor, celulele organismelor...
De aceea, neexistand pe pamant perfectiunea absoluta nici nu o poti atinge pentru ca nimeni nu stie cum arata, cum se manifesta...
Daniela

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dpmdv a fi perfect inseamna ca fi perfect pentru tine nu si pentru ceilalti, insa cu siguranta ceilalti te vor vedea cu alti ochi daca tu ai fi perfect pentru tine, a fi perfect inseamna a te simti bine din toate punctele de vedere si a fi foarte buna/a in tot ce te intereseaza, sunt femei perfecte pentru sotii lor de ce sunt considerate asa? poate pentru ca indeplinesc intr-o mare masura ceea ce-si doresc atata timp cat visele ti se implinesc si esti ceea ce-ti doresti te vei simti minunat si vei fi perfect pentru tine multumit de toate, insa trebuie multa munca, vointa si putere ca sa-ti implinesti visurilebig grinwinking