Cica, prima data se invata injuraturile...
Adevarul este ca, cei care injura mai fac si gesturi universal-cunoscute, cu care asociezi.
Deoarece sunt multe cuvinte straine raspandite in toate limbile, auzindu-le si gesticuland deasupra poti intelege si sa comunici cu cei de acolo.
Fiind mult timp intre ei, zilnic inveti cuvinte noi, iar dupa 1-2 ani ajungi deja sa conversezi macar la nivelul minim necesar.
Te poti inscrie si la cursuri pentru invatarea limbii, cu care sa inveti mai repede si mai bine, inclusiv gramatica.
E clar ca ai nevoie de un ghid de conversatie roman - strain, cu care sa te descurci in situatiile cele mai uzuale. Apoi cumperi un dictionar, pentru a-ti imbogati vocabularul.
Acum e mai simplu: te poti descurca si cu o limba de circulatie internationala (egleza, germana), chiar daca aceasta nu e limba oficiala a statului in care te afli.
Inainte era mai greu. O matusa a plecat in Grecia in 1998 si acum cunoaste limba foarte bine. Crezi ca a luat lectii de greaca in Romania? Gresit! Un ghid si un dictionar au ajutat-o sa invete limba. Accentul il dobandesti datorita locuitorilor zonei unde te stabilesti.
Nimeni nu spune ca e usor, dar nu exista nu se poate!
Salut!
Pai ce spui de o carte pentru gramatica, eventual si un dictionar? Din moment ce si interactionezi cu persoane din tara respectiva, clar ar trebui sa iti fie mai usor.
Eu cred asa
ca daca ai persoane apropiate poti sa vorbesti cu ele da daca nu ai persoane apropiate incearca prin mimica sau cu aplicatia translate pot sa trimit silka