O limbă străină se învaţă cel mai bine discutând cu un vorbitor nativ fiindcă prinzi accentul lui, muzicalitatea.
Fă-ţi "pen pals", discutaţi la microfon, prin e-mailuri şi roagă-i să te corecteze unde greşeşti :)
De asemenea, e foarte important să citeşti mult în engleză pentru a-ţi îmbogăţi vocabularul. Cum găseşti un cuvânt pe care nu-l cunoşti, îl cauţi în dicţionar.
http://www.gutenberg.org/browse/scores/top este un website foarte popular pe care se găsesc numeroase romane (literatură clasică în special) în limba engleză.
Mult succes! :D
P. S. că nu mă pot abţine: Chiar judecaţi pe cineva după faptul că nu foloseşte cratima pe INTERNET? E clar că are o exprimare îngrijită în rest şi asta contează. Aici se mai folosesc şi prescurtări sau o scriere comodă. Important este să fie un scris normal la care să înţeleg mesajul (nu cu "j" în loc de "ş"/"pooopik" ş. a., deşi se înţelege şi acela). Şi CHIAR dacă ar scrie total aiurea, asta nu oglindeşte instruirea persoanei respective. Există persoane cu dificultăţi în exprimare care să fie genii în fizică, de exemplu.
Ca sa vorbesti cursiv engleza trebuie sa-i inveti si gramatica. Cum crezi tu ca ai putea-o invata, cand tu nici regulile elementare ale gramaticii limbii romane nu le cunosti?
Nightnday, nu cred ca a cerut nimeni folosirea unui limbaj academic. Doar (repet) REGULI ELEMENTARE DE GRAMATICA. Daca prin asta, cer prea mult unui compatriot, sa-mi fie cu iertare, dar n-o sa ma poti face sa-mi schimb parerea.
papucicu întreabă: