anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum povestesc un pastel de Vasile Alecsandri? Am de facut pentru scoala 2 dintre ele si sunt in clasa a V-a va rog ajutati-ma

Răspuns Câştigător
| JustSmileAndSmile a răspuns:

Poeziile (inclusiv pastele) nu se povestesc
presupun ca tu ai de facut un comentariu (e mai greu decat sa povestesti o opera epica dar sper sa te descurci)
Uite niste pasi pe care i-ai putea urma :
1. spui cateva date despre autor (cand a trait, ce a facut, ex de opere scrise de el) si despre poesie (cand si unde a fost publicata) - poti pune tema poeziei fiind pastel tema e legata de un colt din natura asa ca il pui (ex:o padure sau un lac nu stiu despre ce poezii este vorba ca sa iti pot spune exact)
2. explici semnificatia titlului si legatura dintre el si poezie
3. iei fiecare strofa in parte si incerci sa spui cate ceva despre ea (ce ilustreaza in cazul pastelului legandu-te de figuri de stil si imagini artistice)
4. inchei prin a-ti spune opinia despre poezie (Eu consider ca...)
p.s. nu uita sa vb despre eul liric

4 răspunsuri:
| FantaZEW a răspuns:

Http://ro.wikipedia.org/wiki/Pastel sper ca te-am ajutat ^^ :P o zi buna

| JustSmileAndSmile a răspuns:

Poezia nu are idei principale, actiune si nici nu prea am intalnit personaje dar rar eul liric poarta dialoguri (in general monologuri - un fel de dialoguei la care nu se asteapta raspuns )
si in legatura cu comentariul meu : la un examen, test, ceva de genu nu folosi sintacme precum eu consider sau lucruri de genu. incearca sa te rezumi la sintagme de genul : acestea fiind spuse poezia... scrisa de... se numara printre cele mai frumoase pastele (sau creatii lirice )

| Nutella21 a răspuns:

Daca trebuie sa il povestesti scoate ideile principale pe fragmente si aseaza-le intr-o povestire. Sper ca te-am ajutat!

| supertare123 a răspuns:

Te inteleg. Sunt si eu in clasa a V-a. Nu scoate ideile principale. Scoate tablourile. Asa se numesc. Scoate-le pe strofe. Un fel de idei principale. Dar sunt la poezii. Daca imi dai funda iti dau info mai bune la matematica.