Buna Flav!, traim intr-o lume diversa, numai e ca pe timpuri sa stai in aceiasi conceptie!, deci nici vb. sa stopam!-, nu avem ce pierde!-, cu alte cuv. romanul nu-si pierde din traditii!-, un lucru bun ca luam si de la altii, ne emancipam!-, diversitatea ne informeaza, ne ofera prilejul de a ne moderniza! ps. nimeni nu e obligat sa serbeasca ceia ce nu vrea!, Numai bine!, Pa
OH, greu de realizat asa ceva, dar pentru ineput ar fi bine sa incetam sa importam sarbatori care nu ne apartin.
Daca am inceta sa comercializam sarbatorile nu am mai avea de unde sa cumparam cadouri celor dragi. Fiecare comerciant se bucura atunci cand vin sarbatorile deoarece stie ca toti vom participa la cresterea profitului.
Mentinirea traditiilor vii tine de noi, de cum stim sa le readucem la viata, de cum stim sa le facem placute tuturor.
Da deci in primul rand trebuie sa sarbatorim traditiile noastre nu ale altora si spun asa referindu-ma la americani pentru ca o gramada de sarbatori au fost aduse de acolo.Trebuie sa sarbatorim zilele noastre al poporului roman nu ale altor popoare, pentru ca noi suntem si vom fi in continuare un popor roman cu traditiile si obiceiurile noastre!
Romanul scoate bani pana si din piatra seaca, pentru asta si procesul de comercializare.De ce sa ne suflecam manecile si sa punem osu` la treba, la gatit, facut cozonaci si impodobirea bradului etc, cand putem apela la o firma care ocupa cu asa ceva? Ma refer la oamenii care stau bine din punct de vedere financiar.Cat despre cei cu o situatie precara se limiteaza la strictul necesar, gandindu-se ca dupa sarbatori o sa vina iar zile grele si atunci prefera sa economiseasca.Cred ca atunci cand vine vorba de traditii, acestea sunt in suflet si trebuie sa simti asta cand mirosi bradutul de craciun, sarmalutele si certandu-te cu fratele cine sa puna steluta in varful bradului. Ce placere era atunci cand eu cu inca vreo 2, 3 pici invatam colinde si ne faceam planu` pe unde sa mergem la colindat pana seara tarziu si intram in case unde nu lipsea bradutul impodobit si caldura oamenilor cu care ne primeau, cand a doua zi nu vedeam momentul sa ma trantesc in fata bradului sa vad ce mi-a adus mosu`. Pacat, nu cred ca o sa mai fie in veci cum a fost candva, trebuie sa ne supunem pentru ca dupa cum bine stim cu totii, banii vorbesc.
Maximus întreabă:
anonim_4396 întreabă: