Intre cele doua situatii este o deosebire esentiala:intentia.Cand cineva te jigneste fara sa-si dea seama e scuzabil, mai ales ca o astfel de jignire nu poate veni decat din partea cuiva care nu te cunoaste foarte bine, nu-ti stie vulnerabilitatile.Cand cineva te jigneste cu tot dinadinsul si mai e si rautatea pe de-asupra, gen "a infige cutitul in rana ", e bine sa intrerupi relatia cu persoana respectiva.Cine te-a putut jigni odata o va face si a doua sau a treia oara.Capacitatea de a jigni cu rautate tine de caracter si de educatie.Ca sa te protejezi pe tine si pentru a nu-i da prilejul sa se manifeste, cand intalnesti astfel de oameni si ai o prima experienta, evita-i...Lumea e destul de mare spre a putea cuprinde, la distanta unul de altul si pe cel jignit si pe cel care a jignit... Si apoi, rautata cuiva e propria sa pedeapsa...Numai bine iti doresc.
De obicei sunt calma, ii zambesc si ii atrag atentia ca a comis o rautate. De obicei ii bat obrazul cu eleganta si plec.
Uneori, din pacate, imi cam pierd cumpatul si fac urat. Apoi imi pare rau ca ma amestec in "tarate" si regret cuvintele pe care le-am zis.
Depinde. daca nu-l cunosc personal ma rog pentru el ca sa constientizeze ca a gresit si sa-si doreasca sa se indrepte si pentru mine sa am puterea sa iert. Daca cunosc persoana respectiva, merg la ea ii spun ca mi-a gresit, m-a ranit si m-a jignit si ca o iert
Ii zâmbesc frumos, spun ceva in gindul meu la adresa respectivului/respectivei si imi vad de treaba. Cu idiotii daca te pui inseamna sa cobori la nivelul lor si nu-mi permit.
Aici este foarte simplu de raspunsaca esti un crestin adevarat si urmas al Mantuitorului, reactionezi asa cum El iti PORUNCESTE sa o faci, fara exceptie, fara interpretari, INDIFERENT DE SITUATIA APARUTA.
Daca esti un om de lume, vei reactiona asa cum vrea lumea sa o faci.
In astfel de situatii se vede de fapt cine de fapt cui slujeste
dincolo de vorbe, faptele sunt pana la urma ceea ce conteaza,"nu cei ce zic Doamne-Doamne vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu, ci cei ce FAC voia Tatalui Meu care este in Ceruri" NO COMMENT!
In ambele cazuri atentionez respectiva persoana intr-un mod diplomat ca ceea ce a spus este nepotrivit, eventual adaug o mica 'intepatura' celui care a jugnit din rautate pentru a lasa acel gust amar (sunt mai impulsiva de fel)
Ma iau si ma duc de acolo...si cu persoana respectiva o sa vorbesc insa nu o sa fie cu mine asa cum inainte
De obicei ma supar pe el, si ii dau de inteles ca nu mi-o convenit deloc cea ce mi-a zis. si, normal, ca nu-l / n'o las sa scape asa usor .
In prima situatie de obicei il avertizez ca nu accept sa vb. asa cu mine.
Ei cand deja cineva ma jigneste din rautate ori ignor ori ma trezesc urland dupa o masina "" DA-TE JOS TARANE DACA VREI SA-TI RUP CAPU '''' ( asta a fost cel putin ultima oara) da bine ca n-au oprit
Depinde de situatie... pot sa-i injur, sa le atrag atentia ca vb aiurea, sa-i lovesc, sa tac si sa ii injur in gand...pana data viitoare...depinde de multe desigur.
De obicei raspun cu aceeasi moneda pentru ca nu sunt genul de persoana care sa taca si sa inchita dar cel mai bine e ca sa nu te cobori la nivelul persoanei respective.
Cand cineva ma jigneste fara sa isi dea seama..il fac sa isi dea seama de ceea ce a zis (asa ii pot da sansa sa se scuze), dar cand o face din rautate...il fac sa se simta el/ea si mai jignit. Daca cineva e rau cu mine eu sunt si mai si :p
Imi pare rau pentru el.pentru faptul ca este atat de rau. oriqm l-as trata q indiferenta, fiindca asta este cea mai buna arma.nu faca pacate raspunzandu-i si tu urat.care ti-ar mai fi rasplata in cer? din moment ce tu iti faci singura dreptate.stii ca Dumnezeu zice sa nu av razbunatzi oriqm cea mai crunta razbunare este a lui Dumnezeu.prezentati-o problema prin rugaciune lui Dumnezeu si o sa vedetzi consecintele.am trecut printr-o situatzie similara si acum s-a intors roata.persoana respectiva kuta q disperare sa-mi obtina iertareaai rabdare
De obicei cu indiferenta. Eventual ma uit foarte scarbit la persoana respectiva.Genul de oameni care jignesc sunt de obicei frustrari si cauta cearta sau motive pentru a ii face sa se simta si pe ceilalti asa cum se simt ei. E foarte simplu.NU te pune la mintea prostului ca o are odihnita sau ocupata cu rautati.