Este o zicala:
"Orice prost poate gasi unul si mai prost pe care sa-l prosteasca".
Asta inseamna ca, totdeauna va exista cel putin o persoana in lume care este mai prost decat tu, iar tu vei fi mai destept decat cel putin o persoana.
Ca urmare NU esti cel mai prost din lume si poti sa te imbunatatesti tot mai mult!
Totul depinde de vointa ta! Daca vrei, poti!
Salut,
Daca as fi eu as aborda problema astfel:
Lipsa increderii in sine se intampla datorita unui sau mai multor complexe de inferioritate.
Acestea sunt referitor la modul cum arati sau de performante fizice, etc.
Ar mai putea fi referitor la conditii sociale: gen nu tipi ca te aud vecinii, nu zici nu ca ti-o furi de la ai tai, etc.
Ar trebui sa incerci sa realizezi de unde vine asta si sa te apuci sa o rezolvi.
Asta de mai sus este calea ideala.
Calea pragmatica ar fi sa vorbesti cu un psiholog sa iti dea niste idei.
Calea practica ar fi sa te duci la niste cursuri de arte martiale daca ai asa mereu o teama ca o sa fii batut, sau cursuri de dans daca problemele sunt mai milt in partea de relatie, etc.
Principial ideea este sa identifici problemuta si sa o ataci la rece.
Si nu uita, cam tot se poate face. Nu prea exista limite acolo unde este disciplina.
Din cauza fizicului a aparut problema data
Si anume ce te deranjeaza la tine mai exact?
Cred ca fizicul, ca am 55 kg la ai mei 22 ani, desi vreau 65
Si de ce nu faci ceva in privinta asta? Dubleaza-ti portia de mancare, ia gustari cat mai des, spuneti mereu ca nu esti satul si ca mai vrei. Daca n-ai pofta de mancare la inceput poti sa iei tonotil n, dar eu consider ca e de ajuns sa lucrezi cu psihicul ca sa-ti vina apetitul. Si pe mine ma complexa greutatea, aveam 45 si intr-un an jumate am pus 15 kg. Trebuie sa ai vointa.
Si ce ai facut de ai ajuns intr-un an jumate la 15 kg mai mult?
Am mancat, mult. Vezi raspunsul meu de aici : https://www.tpu.ro/......dau-funda/
Ideea e sa-ti depasesti caloriile pe care trebuie sa le consumi in mod normal intr-o zi.
Si ce anume ai mancat?
Te intreb, deoarece nu stiu starea ta de sanatate sau ce timp disponibil ai sau ma rog alte limitari:
Nu poti sa mergi la vreun program de culturism de exemplu sau alt neam de body building?
Pt a iti recastiga increderea in tine, nu trebuie sa ai 65kg cat iti doresti ci sa vezi ca lucrurile se aseaza pe directie.
In plus, daca faptul ca esti slab este problema ta, ai putea sa iti adaptezi stilul astfel incat sa faci din asta un avantaf si nu un complex?
Analizeaza-te obiectiv, cu bune si rele. Trece-ti calitatile si defectele pe o foaie, nu-ti uita atuurile si incearca sa schimbi acele lucruri pe care tu le consideri defecte. Si nu ma refer la fizic, continutul este ceea ce conteaza ca pana la urma cu asta ramanem dupa trecerea anilor.
Increderea ta nu trebuie sa vina de la cei din jur, trebuie sa vina din interiorul tau - fii echilibrat si in pace cu tine insuti. Este foarte important sa te simti tu bine cu tine insuti cand esti singur ca apoi sa te simti bine in compania altora si sa fii increzator.
Mai poti sa scrii pe o foaie toate realizarile tale de pana acum si cele pe care vrei sa le realizezi. Avand un scop pe care vrei sa-l urmezi o sa ai mai multa incredere in tine.
Vrei sa te hipnotizez?
Mbine. Te relaxezi din fiecare muschi, fiecare fibra, fiecare celula.
https://m.youtube.com/watch?v=yZOmDHsaP98
Poftim. Baga-ti castile si asculta linistit.
^Nu raspund daca nu te trezesti.
Autostimuleaza-te, gandeste te ca daca nu tu te gandesti la tine nimeni altcineva nu o v a face tu trebuie sa te construiesti ca persoana, pune in balanta toate lucrurile pe care le ai realizat tot ce ai chiar si lucrurile mici si gandeste te la cat ai muncit sa obtii anumite lucruri, cu siguranta sunt si alte lucruri pe care le doresti, atunci munceste sa ai acel lucru fii increzator ca poti si incearca din greu, bazeaza te pe tine ca persoana, increde te in tine, impacate cu tine asa cum esti cu bune cu rele acceptate, nu conteaza ca nu te place nu stiu ce persoana poate de care esti indragostit daca te respinge din cauza ca te critica din vreun motiv inseamna ca nu te merita in viata asta vei intalni nenumarate persoane, iar la un moment dat te vei oprii si vei vedea ca ai in jur persoane care te plac asa cum esti si doar vor fii vor fii acolo pentru tine asta trebuie sa iti dea incredere in sine, faptul ca persoanele cu care stai in casa sunt cu tine si te sustin ca ai acolo pe cineva chit ca este doar o persoana ea e acolo pentru tine indiferent ce ar fi asta trebuie sa iti dea incredere de sine sa fii si tu la fel pentru ea, oricine ar fi mama, tata, sora, frate, prieten din copilarie, vecin, var...etc el e acolo! multa bafta pe viitor!
Mersi mult! Ma ajuta vorbele tale!
Fii tare! e o lume nebuna acolo
Și eu am trecut prin asta. Soluția este sa te duci la psiholog. Se rezolva repede în doar câteva ședințe.
Fa ce iti este cel mai frica. Vb in public, incearca sa iesi in evidenta si tot asa...