Strcmp e functie de C, nici nu prea ai de ce sa o folosesti in C++.
In c++ ai metoda compare
http://www.cplusplus.com/reference/string/string/compare/
Sau poti foarte bine sa folosesti opreatorii ==,!= care sunt supraincarcati in C++ pentru comparatia de string uri
Well, eu am facut un if (string1 == string2)
printf("Sunt la fel");
else printf("Nu sunt la fel")
dar tot nu a fost bine si nu inteleg de ce.
Daca postezi undeva codul intreg o sa iti zic ce nu e bine... din atat nu imi pot da seama.
incearca cu
https://pastebin.com/
ca TPU nu o sa iti dea voie sa postezi cod
Nu am codul ca am scris la examen asa si nu am luat. Profa a zis ca trebuia sa compar lungimea lor sau dimensiunea lor din memorie habar n-am, mie imi parea cam imposibil.
E clar Ai dat de un dinozaur de profesor care nu stie tehnologia de azi.
Treaba aia de totusi a zis-o se refera ca daca lungimile sunt diferite, n-are rost sa mai continui algoritmul de comparatie ci sa returnezi imediat false. Ca doua stringuri sa fie identice, si lungimea lor trebuie sa fie automat identica.
Greu sa îți răspund când nu știu nici cerință nici codul despre care vorbim.
Define a function that compares two strings. If they are equal it returns zero, otherwise it returns the difference between the first two non-mathing characters. 3 puncte.
Define a function that finds the first occurance of a specific character in a given string. It returns a pointer in the occurence in the string, or zero if it's not found. Si mai erau doua si mai grele.
Doar la prima am incercat sa fac si nu am reusit, dupa cum am mai spus si in alta intrebare, profa si-a cam batut joc de noi, si eu desi am invata acasa foarte mult, nu am reusit nici de 5.
"Strcmp e functie de C, nici nu prea ai de ce sa o folosesti in C++"
și totuși...
Și totuși ce?
"merge" și incă FOARTE BINE
Cerință e deja departe de întrebarea ta. Caz în care cam trebui sa verifici caracterele stringului intrele ele... Profa ta avea dreptate probabil în ceea ce spunea.
Merge, nu am zis ca nu merge. Dar omul a întrebat clar 2 string uri in CPP. De ce sa amestecam oalele?
Ai zis : "Strcmp e functie de C, nici nu prea ai de ce sa o folosesti in C++"
imi pare că virgulă calci pe cioburi
Exact, am zis ca nu ai de ce sa o folosești în c++, nu am zis ca nu merge. Altceva concret ai de zis?
Cum sa fie departe? Am zis clar, comparare 2 stringuri, eu le-am comparat foarte simplu pentru ca asa am stiut, ea avea pretentia sa fac ceva gen ca la nasa. Oricum ne-am mobilizat toti si mergem la tutore sa vorbim, nu se mai poate, am ramas jumatate cu restanta.
Aici e mai mult decât o simpla comparație între string uri
otherwise it returns the difference between the first two non-mathing characters.
Daca imi dadea sa afisez o matrice si sa ii arat maximul de pe fiecare linie sau coloana mi se parea floare la ureche, sau sa inmultesc doua matrici, dar chestiile pe care ni le-au dat sunt foooarte ciudate si nu am facut nici-una de genul asta in laboratoare, de asta sunt frustrat. Anyways, mersi pentru timpul pe care l-ai pierdut lasand mesaje aici.
" suntserios a răspuns (pentru AC4S4):
Confunzi stringul din c++ cu sirul de caractere din C"
repet : omul zice BINE!
Ești total incoerent. M ai contrazis cu funcția de C acum o dai pe răspunsul altuia. Nu, omul nu zicea bine în contextul in trebarii. Întrebarea era cum compari 2 string uri in C++. Și nu asa se face.
Nu pricep de ce dorința asta a ta de a te învârti incoerent în jurul unor răspunsuri. Nu e prima data când o faci. E doar metoda ta de a te scoate când nu știi ce sa scrii?
Clar că nu stăpânești domeniul și vrei să ieși la suprafață dar calci pe cioburile oalelor sparte de tine. Problema e că nu-ți dai seama de asta. Dar in fine, de ce ți-aș spune eu că greșești?
"Altceva concret ai de zis? Ești total incoerent. " - asta e tot ce ai de zis?
Wtf, ești incoerent in timp ce vrei sa zici ca nu ești incoerent. Explica mi cu punct și virgula ce am greșit eu aici, deși ma doare capul când port discuții cu tine
Cum spuneam: nu stăpânești domeniul și in fine, de ce ți-aș spune eu că greșești?
surprinzători ce iute ești la etichetat (citatele sunt mai sus)
apropo de incoerență (alt domeniu in care calci pe cioburi):
"Daca tu ai discuri mici si placute proaste, de cand apesi tu frana pana se blocheaza (in caz ca nu ai abs) timpul e mai mare decat daca ai avea discuri mai mari si placute mai bune. "
OK, deci doar comentezi aiurea. Nu ai absolut nimic de zis, probabil nici nu ai noțiuni de programare ca nu vad sa fi dat vreun răspuns concret la întrebarea asta. Ma rog fix cum anticipat te învârti în jurul cozii ca să... nimic. Ești praf frate, nu te mai baga în discuții în care nu ești pe subiect. Dai reply uri aiurea fără sa fii în stare sa spui de ce le dai. Deci pentru ultima oara. Ce am greșit în răspunsurile date, ai o ultima ocazie sa explici cu subiect și predicat, clar și la obiect ca să nu te faci complet de rahat mânjit cu cacao
"Ești praf frate"
"te faci complet de rahat"
"Dai reply uri aiurea"
ce de etichete! Ce părere bună ai despre tine, arbitru genial!
"Deci pentru ultima oara. " - ultimatum că ce?
spuneam și nu mai repet: Ai impresia că ești un geniu, dar calci in străchini. Problema e că nu-ți dai seama de asta. (re)Citește-ți replicile, poate te prinzi. Dar in fine, (a 3 a oară) de ce ți-aș spune eu că și ce greșești?
Loool, realizezi ca era simplu sa dovedești ca ai dreptate explicând ce am greșit.
Tu demonstrai ca ai dreptate și ca eu vorbesc tâmpenii.
Dar na, neavând nimic de explicat doar te ai făcut de rahat. Și nu te ai mulțumit sa fii plin de rahat, l ai mai și pudrat cu cacao.
Confunzi stringul din c++ cu sirul de caractere din C
Strcmp e functie de C, nici nu prea ai de ce sa o folosesti in C++.
cam trebui sa verifici caracterele stringului intrele ele
replicile tale. Nici acum nu te-ai prins? Nici nu mă așteptam - ești pe lângă și te exprimi lunecos "cam, nu prea,..." să nu se prindă proștii
Dar in fine, (a 3 a oară și ultima, promit) de ce ți-aș spune eu că și ce greșești dacă tu nu ești in stare nici acum să vezi?
Asa e când nu intelegi programare și îți dai cu părerea. Mai citește în context răspunsurile mele și vezi ca și userul căruia i am răspuns a admis ca am dreptate.
Întrebarea inițiala era despre compararea de string uri în cpp, unde sa fie clar, comparația nu se face parcurgând carecterele string ului și nici folosind functii de C.
Strcmp e funcție de C, trebuie folosita în C nu C++. Absolut nimic eronat în afirmație.
Ultima fraza e din contextul altei probleme când se punea problema parsarii stringului nu mai era vorba de comparații.
Priceput?
Nu te mai screme sa demonstrezi ca am greșit ca iti iese cu stropi. Știu ca la școală unde ești tu se face C amestecat cu Cpp și te confuzeaza, dar eu fac asta în industrie de ceva ani și inteleg diferențele.
Iei caracter cu caracter si compari.
Exact asa cum compari doi vectori de numere intregi, asa compari si doua stringuri.
Confunzi stringul din c++ cu sirul de caractere din C.
Se poate. In liceu a fost o amestecatura de C si C++.
Dupa ce am mai verificat, ai dreptate. Se poate totusi si sa iei caracter cu caracter, dar nu pentru asta sunt stringurile.
O functie de tipul asta functioneaza:
bool compareStrings(string a, string b)
{
if (a==b)
return true;
return false;
}
daniel2987139 întreabă: