Si eu am participat la Luminamath in 2011. Din cate stiu este grila. Daca este grila, incearca, pe cat posibil sa pleci de la rezultat si sa faci proba. De multe ori este mai simplu decat sa rezolvi o problema de la cap la coada. De asemenea, incearca sa faci exercitii pe categorii. Nu stiu ce clasa esti, dar pentru exemplele astea o sa presupun ca esti la liceu. Pentru Teorema Cayley-Hamilton, lucrezi exercitii, pana in punctul in care poti aplica teorema fara nicio problema si sa stii CE GAMA DE PROBLEME SE POT REZOLVA CU TEOREMA RESPECTIVA. Pentru calculul infinitesimal poti invata mai multe teoreme si la fel ca inainte, ce gama de probleme poti rezova cunoscand teoremele. Atenti ca unele probleme pot fi combinatii intre teoreme. Sper ca te-am ajutat. Mie mi-a placut matematica in liceu : ).
Scuzati pentru semnul intrebarii de la final, voiam sa pun semnul exclamrii
Nu te mai stresa atât. E vacanța. Relaxeaza-te si tu. Nu mai lucra atât la matematică. Învăța, ia note bune, crează-ti un viitor mai bun, dar și DISTREAZĂ-TE. Sistemul de invatamant din Romania nu e asa de dezvoltat încât să stai sa înveți foarte mult. Unele lucruri chiar nu au sens, unele nu isi au rostul. Învăța, creeaza-ti un viitor si poate vei reusi sa schimbi ceva in tara noastră.
walika6699 întreabă: