| TooNight a întrebat:

Cum sa fac sa invat o poezie mai repede?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hmm pai eu le invat ca si orice lectie la chimie fizica sau bio dar aici e mai usor datorita rimelor....citesti intr-un loc relaxant si putin obositor pentru ochi ca sa nu fi stresata totul cu liniste... apoi sa zicem ca poezia are 4 strofe inveti prima strofa inveti primele 2 versuri le repeti pana le sti apoi cu urmatoarele apoi strofa pana o sti toata la fel la a 2 stroafa dupa ce o inveti si pe aia le repetii pe amandoua apoi tot asa pana o termini si eventual sa o repetetii seara inainte de culcare de vreo 2 ori si citita si dimineata sau in clasa :* sper sa iti fie de folos bafta big grin

2 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Dacă înțelegi ceea ce citești, și repede memorezi!
Pa, pa.

| M25M a răspuns:

Iti spun cum invatam eu.
Cand o citeam imi cream imagini vizuale in minte despre tema poeziei, care erau in concordanta cu un vers cu o strofa. Este ca un fel de scenariu vizual redat de fiecare cuvant si de fiecare vers. Citeste poezia o data sa vezi tema ei, apoi ia-o pe strofe si lasati mintea sa isi creeze imagini vizuale. Tot repetand aceleasi sintagme si tot imaginandu-ti aceleasi imagini ai mai multe sanse sa o retii.

P.S. Nu incerca sa inveti pe de rost daca ai uitat un cuvant s-a dus totul.

Întrebări similare