| Ana_7194 a întrebat:

Cum sa fac un ierbar? Ce plante sa pun in el? Cum sa le usc? Cel mai ok raspuns FundaVOT

Răspuns Câştigător
| ZuzZzulina a răspuns:

Cum sa fac un ierbar? R: Iti trebuie o bucata de spuma de mare si de plante, logic big grin.

Ce plante sa pun in el? R: Nu conteaza, colectioneaza orice planta ti se pare mai frumoasa sau frunzawinking

Cum sa le usc? R: Le presezi intr-o carte ( pui una, doua plante pe o pagina a unei carti si lasi acolo presat ), apoi cand sunt gata si s-au uscat le iei usurel ( sa nu se rupa cumva ) si le lipesti cu scotch.

Sper ca te-am ajutat :X Multi pupici si sper sa iti placa :X :* :* :* :* :* :*

11 răspunsuri:
| ZEU93 a răspuns:

Eu am avut de facut un ierbar, si am pus cate o planta pe foaie de A4 si am pus in dosar, am laut din parc diferite plante/flori happy Sper ca ti-am fost de ajutor

| M a răspuns:

Brad,stejar,menta,tei si urzica,Trifoi,coada soricelului, diverse flori.Pin,,nuc,mar,cires,visin,trandafir, frunza de colocazie, frunza de floarea-soarelui, vita de vie
uita.te aici
Http://www.alexandru-giurca.info/2008/08/cum-se-face-un-ierbar.html
funda?;;):*:*

| Stefan001 a răspuns:

1.Un ierbar este siimplu de facut! Plantele le selectionezi tu. Poti pune flori, ierburi salbatice, frunze.2. Dupe ce iti selectionezi niste plante, trebuie sa le pui la presat cum spui u :"uscat"-->cum vei afce asta?! Iei cea mai groasa carte pe care o ai si pui plantele intre filele ei. dupa ce ai pus toate plantele intre filele cartii iei un obiect greu si il pui peste carte pentru ca plantele sa se preseze cat mai bine.astepti cateva zile si voila! fundita? plzz

| BiancaDenisa a răspuns:

Prima oara trebuie sa iti sumperi un catalog/ierbar(se cumpara de la librarie),apoi decizi ce fel de grupa de plante doresti sa pui(de ex:plante medicinale, flori, frunze...etc).Plantele se usuca la umbra(NU LA SOARE)si de obicei se preseaza intr-o carte groasa si grea(aproximativ 6-7 zile), iar apoi se aseaza in ierbar.
Sub fiecare planta se scrie denumirea!
Mult succes!

| InTheAir a răspuns:

Sunt in librarii un fel de caiete ( mai groase ) speciale pentru ierbare. Nu stiu exact daca in toate librariile exista, dar eu am vazut in cateva. La pret nu stiu exact, pentru ca nu mi-a trebuit si nu m-am interesat. Iar daca nu vrei asa, poti improviza ceva: ori intr-un caiet normal, ori carte. ceva. Si de preferat imediat dupa ce le culegi, le pui acolo, asa isi pastreaza si culorile.

Dar mai multe detalii poti cauta pe net, un exemplu aici : http://www.alexandru-giurca.info/2008/08/cum-se-face-un-ierbar.html

| Theodora_Denisuca_1995 a răspuns:

Eu am facut singura un ierbar si le-am uscat cu fieru si am pus musetel porumb

| maria_5044 a răspuns:

Sunt in clasa 5 si eu am probleme cu un asazis ierbar.Mi-a trebuit 5 saptamani sa fac unul complet.Cel mai ult m-au enervat florile care nu se presau tocmai cum voiam eu.Ele luau o anumita forma si ramaneau asa.Mi-a fost greu in special cu plantele care aveau florile/frunzele ^iesite pe dinafara^.

| xander_3710 a răspuns:

Du-te fa in mortii tai ca esti proasta raw raw raw raw de tot, nu stii sa faci nimic :p:p

| gabriela_9909 a răspuns:

Ce plante sa pun in el? Pai pui tu ce plante iti plac tie mai mult dar nu uita sa le pui la presat (sa le usuci)

| Natasha_Patrascu_1974 a răspuns:

Ce plante pun in el?

| Sanda_Beatrice_1994 a răspuns:

Ce plante se pun in el?