| Tobessjd a întrebat:

Cum sa iau peste 9 la evaluarea națională? Mă descurc destul de bine la școală și fac cate 1-2 teste pe zi insa problema e atenția.Nu sunt atenta.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Peste 9 ....este deja 10, nu?
Daca te descurci doar "destul de bine" inseamna ca nu esti foarte pregatita si sanse sa faci "foarte bine' la evaluare, nu sunt suficiente.
Incearca sa te odihnesti foarte bine, sa dormi practic noaptea, sa fii in pat la 9-10 seara, ca sa dormi orele de noapte, sa-ti odihnesti creierul si sa te poti concentra la examenul care va sa vina. Succes!

| Tobessjd explică (pentru Violleta2022):

Nu 10. Vreau cel puțin un 9.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Tobessjd):

Tu ai scris cu manuta ta "peste 9"!
Asta inseamna 10, ca peste 9 nu este alta nota.

Ma rog, depinde doar de tine, act de bine pregatita esti!
Stresul si lipsa odihnei de noapte, duce la pierderea concentrarii si memorarii.
Nu uita: culcarea chiar acum, ca-i deja 11 noaptea si tu trebuia sa fii adormita de la ora 10.

| Tobessjd explică (pentru Violleta2022):

Peste 9 poate însemna și 9.05, 9.10, 9.30 etc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am exact aceeasi problema. Incearca sa citesti de mai multe ori enuntul mai ales cand ti se pare ca e usor si stii. Fa mai intai pe ciorna si apoi transcrie pe foaia de examen. Ai grija mai ales la subiectul 1 ca alea sunt cele mai usoare si poti pierde punctele daca nu esti atenta. Succes!

| comyne a răspuns:

Solutia este sa te concentrezi si sa nu lasi nimic sa iti scape. Daca ai chiar atat de mari probleme de concentrare si atentie tunci fa-ti un plan inainte de examen prin care iti spui ce trebuie sa faci ( ex: in primele 5 minute fac eercitiul ala, incep cu ce e mai usor, ma apuc mai intai de compunere, recitesc fiecare exercitiu de 2 ori etc.) si apoi cand ajungi in sala scrie repede o schema a planului tau pe ciorna sau niste simple mesaje pentru tine in care iti spui ce sa faci.