| AndreySmekeru a întrebat:

Cum sa imi exprim opinia despre meajul textului?

Funda!

5 răspunsuri:
| Sakura13574 a răspuns:

Adica sa spui ce crezi tu despre mesajul textului.De exemplu, sa zicem ca mesajul textului este ca nu e bine sa minti. Si spui ca:,, Da, cred ca este corect, deoarece, chiar daca minti adevarul va iesi la iveala...''Iti spui parerea.

| Jolenne a răspuns:

Orice opinie începe așa: "În opinia mea", "După părerea mea".
Apoi, argumentele sunt introduse prin următoarele legături: "În primul rând", "În al doilea rând", "În al treilea rând". Dar trebuie să aibă logică între ele și să aibă legătură cu începutul opiniei.
Iar la sfârșit, trebuie să scrii: "În concluzie..." și să faci o concluzie de câteva rânduri în care să introduci atât începutul, cât și argumentele date.
Ca un bonus, o opinie trebuie să aibă un fundament bun, să fie scrisă corect din punct de vedere gramatical și să corespundă cerințelor exercițiului (număr de rânduri/cuvinte, etc).
Succes!

| AndreySmekeru explică (pentru Jolenne):

Dar intr-o compunere demonstrativa ma refer? Ce as putea scrie la argumente?

| Ayakawelwel a răspuns:

Wow la asta nu ma prea descurc nici eu sad

| Nix15 a răspuns:

Daca te referi la opinia despre o idee/tema a textului (subiectul III, bac la romana) trebuie sa ai in vedere viziunea autorului asupra operei si mijloacele prin care se realizeaza(in principal cele originale). De exemplu, in poezia Plumb, G. Bacovia vede lumea ca pe un loc damnat, fara speranta; iar simbolul "plumb" reprezinta o marca a originalitatii care ajuta la conturarea viziunii.
E esential sa intelegi ideea textului pentru a forma o opinie. Daca nu reusesti, inspira-te din mai multe surse si vezi care ti se pare mai ok.