| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Cum sa inteleg biologia mai bine? Nu inteleg nimic si tot incerc sa invat din Corint de ani de zile? Am nevoie de un 7 deoarece la romana am luat un 5 iar la matematica 8! Imi sugereaza cineva alta carte?

4 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Citeste doar cat intelegi. Nu lasa nimic neinteles in urma. Cand ajungi undeva unde nu intelegi, gandeste-te pana intelegi. Ia spune primul lucru pe care nu l-ai inteles din manual. Scrie-l aici.

| Sjhxjcks a răspuns:

Poti sa cauti diferite materiale, nu numai manuale. Poți să cauti videoclipuri pe YouTube cu lectiile explicative, sau poti sa te înscrii la diferite concursuri de biologie, chiar daca crezi ca nu te descurci atat de bine, deoarece te poate motiva sa inveti mai mult. De asemenea, poți să întrebi un coleg care a inteles lectiile mai bine sa te ajute, sau poți sa-l întrebi pe profesorul tău la sfarsit de ore sau in pauza sa ti explica daca nu ai inteles ceva, de asemenea, daca timpul îți permite acest lucru.
Poți schimba manualul (cu toate ca in mare parte prezinta cam aceeași informatie) pote sa fie pe interesului tău vreun alt manual. Nu uita, ai și varianta digital, unde mai sunt exercitii sau videoclipuri explicative. Incearca sa repeti lectiile in ordinea lor cronologic, sa faca sens. Începe prima data cu notiunile generale, apoi adauga la fiecare detalii. Foloseste scheme, tabele și creioane colorate rescrie lectiile pe un alt caiet, ordonat și frumos, pentru a fi o plăcere când inveti/repeti!

| I0NUTA a răspuns:

Incearca sa inveti dupa poze cu explicatii. Daca ai memorie vizuala buna, o sa te ajute.

| SoldatulVerde a răspuns:

Incearca sa "inveti" ceea ce citesti. Nu "toci". Gandeste-te spre exemplu, daca invatat despre o anumita celula. Gandeste-te care este structura ei pe care ai invata-o in lectie. Foloseste EduBoom, poate te ajuta.