Dacă ai un profesor bun la meditații și îți dai interesul, ușor ușor vei ieși la suprafață.
Și eu eram paralelă cu matematica acum 2 luni, postasem o întrebare asemănătoare cu a ta. Am primit destul de multe răspunsuri, toate referindu-se la aceeași idee, anume munca. Trebuie să înveți logic, să acoperi golurile pe care le ai. Fă exerciții în plus, întreabă profesorul de la clasă atunci când nu înțelegi. Fii atent și dă-ți silința.
Eu mă bazam pe faptul că mă pot descurca fără mate și greșeam. Materia asta îți ascute mintea, îți formează gândirea logică. Fă un efort și concentrează-te.
Dragul meu, înțeleg nu-ți place prostia, da de unde scoți tu ideea că dacă ești bâtă la mate ești prost?! Nimeni nu se pricepe la toate și dacă te pricepi la ceva nu ești prost. Oricum nu te pricepi da tot poți reuși să te descurci cât de cât.Am folosit de prea multe ori anumite cuvinte.Scuze.
Si eu sunt in aceeasi situatie. de-aia urmez pe romana, nici decum matematica Nu o poti intelege din senin, trebuie sa ai logica, ceea ce mie imi lipseste. Degeaba invat formulele, daca nu stiu unde sa le si aplic daca gasesti solutii, sa ma anunti si pe mine :3
Soluția e să-ți dai interesul. Crede-mă că eram și eu ca voi, în gândul meu: ''Asta e, nu o înțeleg și pace.'' Dar ai nevoie de ea... Să-ți descuie mintea și să nu te faci de cacao la examenul dintr-a VIII-a.
Crede'ma ca imi dau tot interesul, insa niciodata nu am putut sa o inteleg. Mi se pare o materie destul de dificila. Si ma oftic cel mai tare ca am note bune la celelalte materii, insa la matematica sunt varza si tocmai de ea am nevoie -_-
Asta eram eu acum 2 luni :o
Ai încercat cu meditațiile?
Cine are darum matematicii il are daca nu asta e.
N-ai fost creat pentru a intelege matematica.
Fundita(macar una mica?)
Cel mai probabil ai "sarit" cateva lectii. In matematica, asta este destul de important. Nu poti invata tabla inmultirii daca nu o cunosti pe cea a adunarii. E doar un singur exemplu. La aceasta materie fiecare lectie se leaga una de alta. Nu dispera, incearca sa pui mare accent pe teme, sa le intelegi cat mai bine. La inceput e ceva mai greu dar, in timp ai sa vezi cat e de frumoasa matematica. Mult succes!
Crede-ma ca sunt in aceeasi situatie Nu o pot intelege nicidecum,rareori daca inteleg vreo lectie... Daca esti la liceu,la vreun profil pe baza de matematica fugi cat poti, pentru ca mai tarziu va fi chineza Daca inca nu esti la liceu, si urmeaza sa alegi vreun profil, fa orice si nu alege matematica, nimic pe baza iei..Eu n-am avut de unde sa aleg, asa ca sunt tot cu matematica pe cap, si ma chinui sa o tot inteleg si nimic Nu sunt facuta pentru a intelege matematica, mi-am dat seama tarziu -_- Bafta in continuare, si sper totusi, ca vei reusii candva sa o intelegi