Deci! Aplicatia duo lingo se poate instala pe orice dispozitiv...si:
1)are 2 departamente(cei care stiu putina engleza sau cei care nu stiu deloc
2) are un fel de inregistrari la care trebuie sa scrii ce ai auzit sau sa scrii in romana ce ai auzit
De asemebea partea cea mai faina e ca daca nu intelegi ce a spus ca a spus prea repede poti da pe slow
Uita-te la desene in limba engleza cu subtitrare in engleza pentru inceput si concentreaza-te mai mult pe cuvinte decat pe actiunea propriu zisa. In desene limbajul e mult mai simplu si mai clar rostit.
REcomand bob`s burger.
Parerea mea e ca sunt multe lucruri care te pot ajuta. De exemplu sunt multe aplicatii cu care sa iti exersezi 'engleza'. Deasemenea incearca sa cauti pe cineva cu care poti sa vorbesti in engleza(de preferabil cineva care chiar se pricepe), fie in viata reala, fie pe net(desi nu iti dai seama asta te poate ajuta mult)
Aaa da si pe mine m-a ajutat si faptul ca urmaresc seriale si filme in engleza. Te ajuta la fel de mult si la listenig dar si la speaking.
Asta e parerea mea, cam aceeasi problema o aveam si eu, si ma descurc mult mai bine acum. Sper ca te vor ajuta sfaturile. Bye!
Buna, partea de listening & speaking in aparenta e mai grea in vremurile de astazi datorita faptului ca suntem dependenti de tehnologie, de stat cu ochii in telefon, tableta, etc. fapt care a condus la dezvoltarea mai accentuata a memoriei vizuale in
defavoarea memoriei auditive, dar si practica cred ca are o reala importanta. Iti sugerez sa iti faci timp zilnic 30min.-1h sa citesti ceva, sa asculti ceva (poti gasi pe Youtube material gratis), de asemenea sunt site-uri unde poti gasi materiale audio
plus textul scris( asa poti auzi pronuntia si urmari in acelasi timp cuvant cu cuvant), spre exemplu: https://deepenglish.com (gasesti si lectii gratis). O alta varianta sunt
site-urile sociale unde poti interactiona cu nativi, filmele, documenarele chiar si muzica este o optiune. Sper ca te-am ajutat. Succes!