Daca e ceva de la scoala ce vrei sa intelegi calumea fi mai atent/a la prof. daca nu reti ia si ceva de memorie gen lecitina. nu te obosi sa citesti seara esti prea obosit/a si nu pricepi. sau citeste o data-de doua ori inainte de culcare si reia dimineata.
Eu, ca sa retin, scriu. Adica, reiau lectiile si le scriu din nou, mai schematic, pe niste foi si apoi le invat, repetandu-le cu voce tare. Asa retin si cateodata imi amintesc la test/teza cum era propozitia asezata in pagina, adica imi vine in minte imaginea foii si ce scria a in ea
In primul rand trebuie sa ai chef... si sa nu tocesti. Daca ai memorie vizuala iti este si mai usor. De exepmlu retii ce urma dupa. cutarica. Trebuie sa fii intr-o dispozitie buna. Trebuie sa fie un loc linistit si sa nu ai alte probleme pe cap. Daca sunt formule sau definitii gen mate / fizica / chimie e mai usor sa faci probleme si sa ti-o explici singura cum ai rezolvat-o. Daca sunt lectii mari scrieti ideile principale pe o foaie.
Eu sunt genul de eleva care are note chiar foarte marii si muti cred ca-s o tocilara. Eu invat maxim o jumatate de ora pentru un test . Si desigur mai recitesc sau trec asa repede peste lectii. Numai ca odata ce te obisnuiesti iti e mai usor sa inveti.
Asa. e foarte important sa fii atent la ora. Retii mai bine. Eu imi imaginez vocea profesorului cand citesc lectia acasa!
Pai sunt mai multe metode... 1-poti citi cu vove tare
2. poti ruga pe cineva sa iti citeasca
3. daca ai o inregistrare la ceea ce ai de invatat o poti asculta(e ca si cum ai asculta o melodie dupa care ii inveti foarte repede versurile)
etc etc...