Gandeste-te ca inveti poezii. Invata pe de rost, pentru ca altfel nu vei reusi. Nu au nici o regula (de aceea li se spune irregulars) care sa poata fi aplicata. Poti sa le grupezi pe categorii - cele care au aceiasi forma la toate timpurile si... celelalte. Eu personal am invatat ca pe o poezie. Ma gandesc ca nu vrea sa le stiti pe toate deodata. Probabil ca v-a dat 10-20 de invatat.
Pai daca profesoara ti-a dat acele verbe, deschizi caietul si incepi sa inveti sau daca nu ti-a dat verbele, atunci deschizi cartea si dai la ultimele pagini (mi se pare) si incepi sa inveti verbele sau cel putin pe cele importante.
Las-o incolo de treaba, daca nu stiti nici sa invatati si ne cereti sfatul "cum se invata"? Ce raspuns am putea sa-ti dam decat "deschide cartea, caietul si incepe sa citesti de mai multe ori pana retii ".
Spor la invatat ca ai cateva verbe acolo, asa ca lasa calculatorul si pune-te pe invatat.
Da-s usoare de invatat incearca sa inveti tot cate 10, iar apoi sa le scrii pe-o foaie si te corectezi
Invata pe rand cate 5-10 verbe, le grupezi, le repeti de multe ori si cand crezi ca le stii treci la urmatoarele
Ce coincidenta...si eu! Trebuie sa le citesti si in dictionar cum se citesc trebuie sa le citesti de vreo 2-3 ori si apoi scrii pe foaie si te corectezi si faci asa pana nu mai ai greseli...succes!
Heiii
Si eu trebuie sa invat verbele
Cum a spus cineva mai jos e bine sa le inveti ca pe o poezie.
gabygaby întreabă:
IonutPetre12 întreabă: