Întrebare recomandată | elenasofia a întrebat:

Cum sa invat mai bine? thinking
fundabatting eyelashes

Răspuns Câştigător
| chocolate3755 a răspuns:

Multi nu au note buna fiindca nu asculta profesorul in timpul orei,nu-si fac temele si chiar daca incerca sa si le faca,exista tentatia de a naviga pe internet,de a vorbi la telefon etc. In primul rind,dupa ce vii de la scoala si iai prinzul,aseazate la teme,iar calculatorul pune-l deoparte,asa nu vei avea nimic care sa te distraga. Incepe prin a citi tema,nu e necersar sa o studiezi amanuntit,doar citeste-o pentru a-i intelege continutul,apoi incepe sa scrii de ai de scris. Daca de exemplu vorbim de mate,ai citit conditia exercitiului si nu intelegi ce trebuie sa faci,nu inchide caietul,incearca sa cauti in carte,poate sunt astfel de exercitii explicate sau poate ati rezolvat ceva asemanator in clasa sau incearca sa cauti ceva explicatii pe net. Daca nu vei incerca sa rezolvi nimic,nu vei sti si nu vei intelege nimic. La ore asculta-ti profesorii pentru ca anume ei sunt cei care te pot ajuta sa inveti bine. Tine minte,important e sa muncesti mult pentru ca daca te vei relaxa toata ziua, cunostintele nu vor veni singure la tine. Pupici :*
ps:un mic sfat, un lucru bun ar fi sa-ti pui scop legat de situatia scolara, de exemplu sa termini anul scolar cu media nu mai mica de 8, 5 sau 9, 5(in dependenta de ce note ai avut pina acum). Daca mai ai nevoie de sfaturi(nu de lata da' am eu un pic de experienta in domeniu) poti oricind sa-mi scrii in privat happy

26 răspunsuri:
| Narcis2007 a răspuns:

Inchizi calculatorul...

| irbis a răspuns:

Intelegand. Asta e cea mai eficienta metoda, pentru ca daca intelegi, stii ce stii.

| geop a răspuns:

Eu ca să învăţ, scriam din nou lecţia şi scriind reţineam.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Cel mai important este ca in timpul dedicat invataturii sa nu te lasi distrasa de nimic altceva.Incepi cu materiile bazate pe teorie.Citesti atent intreaga lectie, notand punctele principale. Poti face asta de 2-3 ori. Apoi incerci sa dezvolti fiecare punct(idee principala)notat.Pe cele pe care nu le-ai retinut, le subliniezi, pentru a reveni asupra lor si dupa ce treci prin materia urmatoare.

| BountyWG a răspuns:

Buna! Te ajut eu cum sa inveti mai bine! Pai. Citesti de multe ori lectia. Apoi dupa ce o spui corect, incerci sa faci exercitii bazate pe lectie.Te verifici, si apoi mai spui lectia o data.Sau poti invata alaturi de un/o coleg/a, asa poate devine mai distractiv. Cati ani ai? Poate iti mai pot da sfaturi. Sper ca ti-am fost de ajutor. Spor la invatat. Pa!

| ÐỄỄẴ97 a răspuns:

Tot ce ai de invatat le scrii pe o alat foaie si le scrii mai marunt ca sa-ti dea impresia ca ai putin de invatat. Dupa ce ai scris citesti totul cu voce tare.Asa o sa tii minte ce ai invatat deoarece tu ai scris.Asta e metoda mea, tu poti sa aci cu vrei.Bye bye
.

| AngelOfNight a răspuns:

Incearca sa combini intelesul cu memoratul.
Eu una cand vine vorba de invatat la materii care nu presupun asa multa logica (istorie, biologie, geografie) incerc sa "cant" ce invat. Gasesc un ritm anume pe care il are propozitia si astfel fac invatatul si mai amuzant happy
Cand vine vorba de materii logice (matematica, fizica) trebuie sa incerci sa intelegi exercitii simple mai intai ca mai apoi sa le poti face pe cele mai complicate.

| WhatDăFack a răspuns:

La definiţii sau lecţii e foarte uşor. te pui să citeşti cu voce tare o propoziţie, după te duci mai departe, după iar ei de la început, după iarăşi continuui, şi tot aşa. După reţii. Baftă!big grin

| ThePokemon a răspuns:

Când te duci, la şcoală scrie schematic o să reţii mai uşor. (:

| V1ADUTZ a răspuns:

Buna.Eu iau niste pastile Equilibra si reusesc sa retin mai usor.Dar daca vrei sa retii mai usor la mate, fizica etc., materii in care sunt desena, la fiecare definitie iti inchipui desenul sau figura.Depinde cum vrei. Daca vrei sa retii la Romana, trebuie sa pui mana pe o foaie si un pix, si la fel si la Mate, n-ar strica niste exercitii.

| Edward_5128 a răspuns:

Ncearca sa combini intelesul cu memoratul.
Eu una cand vine vorba de invatat la materii care nu presupun asa multa logica (istorie, biologie, geografie) incerc sa "cant" ce invat. Gasesc un ritm anume pe care il are propozitia si astfel fac invatatul si mai amuzant
Cand vine vorba de materii logice (matematica, fizica) trebuie sa incerci sa intelegi exercitii simple mai intai ca mai apoi sa le poti face pe cele mai complicate.

| elenasofia explică (pentru Edward_5128):

Mersi pentru raspuns.

| rTurcoaz a răspuns:

thinking DEschizi carticica te uiti in ea citesti toata ziua. si gata! laughing
Funda?! laughing

| eusilviutzu a răspuns:

Pai citeste mult

| georgika94 a răspuns:

Citeste pe fragmente de mai multe ori si sa vezi ca o sa mearga asa am facut si eu.

| catalinadulcika a răspuns:

Inregistreazăte pe un telefon si repetă de câteva ori

| Larysa2013 a răspuns:

Si eu am problema asta, dar pur si simplu cand ma pun sa invat imi sta capu' doar la muzica si la faptul ca vreau sa fac dansuri sportive, dar astazi m-am hotarat ca orice ar fi dc sa ma las mai prejos ca altele din clasa, m-am gandit si eu pot, si eu vreau, si pur si simplu am repetat orice lectie care am avut-o pentru urmatoarea zi de o gramada de ori gandindu-ma ca voi ajunge ceva in viata happy si am repetat de doua trei ori, nu am reusit, si pana ce am stiut am repetat, gandeste-te ca a doua zi doar repetand iei o nota la care nu te asteptai, vei fi surprinsa, asa mi s-a intamplat mie am luat la romana pe teste 1, 50 a doua zi 2 si a treia zi mam asteptat la un 6 si am porimit 9 incearca, si garantat o sa evoluezi ai incredere in tine! Success! happy

| MadalinRadu a răspuns:

Pai, inregistreazate invatand, puneti castile, si ascultale pana iti intra in cap, iar dupa aia mai citeste de cateva orice ai de invatat

| Alexandra_Coco_1989 a răspuns:

Pai...De fiecare data cand ajungi acasa mai uite-te o data pe caiet.
Asta este sfatul meu.Norochappy

| grisutsa a răspuns:

Uita-te pe YouTube.com

| High3d a răspuns:

Citeste prima idee repet-o pana o inveti, apoi cand incepi la a doua idee si ai invatat-o revino iar la prima. si tot asa. Cel mai bine e sa ai o alimentatie care sa te ajute sa intelegi mai bine gen : carnea de peste. Bafta la invatat!

| Wwe12345Wwe a răspuns:

Sa te chinui si sa pui mana calumea pe carte.Doamne ce intrebare.Munca conteaza happy

| andreicostin a răspuns:

Imbina utilul cu placutul... muzica!

| DragoncitoRomanoGolanoTigano a răspuns:

Pai in primul rand laughing.....incearca sa memorezi fiecare fraza si sa le pui cap la cap si sa le, legi in asa fel incat sa memorezi logic nu mecanic... big grin sper ca ti-am fost de ajutor.

| 97Just a răspuns:

In primul rand, inainte de a te apuca de invatat trebuie sa fii odihnita. Poti sa dormi o ora dupa ce vii de la scoala si te asigur ca vei fi mult mai bine dispusa si vei avea mintes improspatata. Iar in timp ce inveti lectia respectiva, incearca sa inrelegi ce trebuie sa inveti. Daca nu te captiveaza ce ti-a predat profesorul respectiv, cauta alte surse de informare (ex : manualul, internetul ).

Întrebări similare