Exersand cu un prieten in timpul liber. El suteaza, tu incerci sa prinzi mingea. Exercitiul e mama invataturii nu?
Poti contribui pe langa repetarea enorma. De exemplu, pilotii de formula unu, inainte sa se antreneze, se aseaza pe un scaun, intr-o camera linistita si isi inchid ochii vizualizand si parcurgand traseul. Simuleaza tot, apasarea pe pedale, tinutul volanului in mana, cat accelereaza, tot.
Cam asta ai putea sa faci si tu, incearca sa iti imaginezi cum prinzi mingi, imagineaza-ti ce fel ai reflexe foarte bune. Nu e vorba decat de autosugestie si mintea umana. Cei care cred ca mananc prostii aici, sa se documenteze inainte sa ma contrazica.
Pe langa asta, e bine sa te joci pe calculator jocuri in care reflexele tale vizuale sunt puse la incercare. Urmarirea unui punct pe ecran cu ajutorul cursorului, jocuri cu viteza de reactie, ai inteles tu.
Am cautat si eu cand eram mai tanar astfel de lucruri, m-am uitat la documentare si n-a stricat. Dar trebuie sa exersezi mult si sa ai rabdare pentru a capata experienta.
Incearca sa vorbesti cu antrenorul de la echipa locala din orasul tau, dar asta numai dupa ce te antrenezi cel putin o luna cu vreun prieten cu mingea la poarta. Bafta!
Frica de a plonja – toti portarii care sunt la inceput sau cei care debea incep au frica de a plonja dupa o mine. Cel mai bun moment de a invata sa plonjezi este iarna (eu asa am invatat). Drept sa va spun, se poate si vara sau in alte anotimpuri cand terenul este mai dur, dar trebuie sa stiti pasii pentru a reusi!
1) Asezati-va in genunchi si aruncati-va usor pe o parte. Trebuie sa fiti cu cineva sa va arunce mingea pe jos ca sa puteti plonja dupa ea. Repetati aceast lucru de cate ori simtiti nevoia.
2) Acum incercati usor, foarte usor sa va aruncati din pozitie dreapta! Cand faceti asta lasati-va pe genunchi! La fel va recomand sa va arunce cineva o minge iar voi sa sariti dupa ea!
3) Acum incercati fara a va lasa in genunchi! Nu va aruncati din prima la inaltimi mare (exemplu: la vinclu)
Frica de a scoate o minge foarte puternica pe centru. Unii portari pur si simplu nu se baga la o minge puternica! Le e frica! Recunosc, si eu am unele momente in care ma feresc de acea minge! Dar am reusit sa trec peste asta!
1) Dati-va capul in jos, ridicati mainile si incordati mainile spre directia mingii! Asa poate veti scoate sutul (eu asa fac si imi iese de fiecare data)
Sfat: NU TE LASA INTIMIDAT DE NICI UN JUCATOR CARE VINE LA POARTA TA! IESI SPRE EL CU PICIOARELE SAU MAINILE INAINTE! DE ASEMENEA AI GRIJA SA NU TE ACCIDENTEZI!
Sper ca i-am ajutat pe cei care vor sa devina portari! Am sa mai continui articole de acest gen si in alte posturi!
In aceasta postare am sa va spun mai multe despre metodele prin care poti deveni un portar bun. Sa incepem!
Pai sa inveti sa plonjezi si la lovituri lobere stai pe varfuri si asa poti sari si vedea mai bine. La penaltyuri incerca sa te uiti la privirea celui care suteaza si sa ghicesti unde da. Uni zic ca daca ti mainile ridicate il intimidezi pe ce care suteaza nu e neaparat, pentru ca poate adversarul nu isi da seama de asa ceva
Pentru a deveni un portar de profesie nu iti trebuie decat plonjoane si multe antrenamente, iti trebuiesc mult mai multe calitati, una dintre majora si eterna problema a tuturor portarilor, dar mai ales a incepatorilor este iesirea la centrari, din punctul meu de vedere daca esti bun la asta restul o sa ti se para floare la ureche...
BraiRotSkibidi întreabă: