| Vernusio a întrebat:

Cum sa inveti logic?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| AliceNeye a răspuns:

"Tocitul" nu te va ajuta, trebuie sa inveti sa intelegi lucrurile si materia. Cum se spune " sa pui mintea la treba"
Invatatul logic se bazeaza pe repetitie. Se spune ca dupa o zi de la memorarea unor lucruri, se uita aproximativ 3/4 din acestea. De aici si proverbul "repetitia e mama invataturii". Pentru a-ti pastra cunostintele pana la o anumita perioada, repeta periodic, zilnic, apoi saptamanal, si in cele din urma lunar informatiile, in acest mod te vei acomoda cu acestea si le vei retine mult mai usor si pe o perioada mai mare de timp.

Ca sa memorezi logic, poti asocia informatiile care trebuiesc memorate cu elemente din viata reala, iar atunci cand este vorba de a memora un sir de nume, locatii sau denumiri, foloseste-te de prima litera a fiecarei denumiri, si formeaza un grup de litere care iti va face mult mai usoara retinerea. De exemplu, ai de memorat in ordine judetele: Suceava, Timisoara, Arad si Ialomita. Poti memora pentru inceput primele litere, din care reiese S-T-A-I, fiindu-ti mult mai usor de a invata ordinea.

Atunci cand ai de invatat o cantitate mai mare de informatii, grupeaza-le in grupe mai mici si memoreaza-le pe rand. Iar cand ai de invatat formule, rescrie-le, in acest mod le vei invata mai repede si mai bine.

4 răspunsuri:
| UzOm a răspuns:

Simplu. Trebuie să înțelegi ceea ce înveți făcând conexiuni cu realitatea. Tocitul presupune doar să bagi în cap o cantitate x de informații fără să le înțelegi sensul. De asta se uită majoritatea lucrurilor după ce termini liceul.

| Claudiu1905 a răspuns:

Citesti lectia ca si cum ai citi un articol dintr-un ziar, nu rand dupa rand, mai intai vezi despre ce-i vorba, apoi cauti unele detalii, iti faci o parere, si in final insisti pe ce e important

| onyvirus a răspuns:

Intra pe onyx.forumssv.com rubrica diverse raspunsul tau e aici

| TanyaTanny a răspuns:

Cu o problemă similară mă lupt eu acum. Însă eu ştiu să învăț logi, dar nu prea am chef. Ei bine, e simplu. Nu repeta de mai multe ori aceiaşi frază, citeşte o singură dată, cu atenție şi argumentează. Comportă-te ca şi cum ar trebui să îi explici cuiva. Înlocuieşte cuvintele necunoscute cu sinonime ale acestora ca să îți fie mai uşor să memorezi şi încearcă să faci din lecția ta o poveste. Succes!

Întrebări similare