| razvan_sacu a întrebat:

Cum sa-mi conving copilul sa citeasca? E clasa a 7-a si tot nu ii place, n-ar pune mana pe o carte decat daca-l santajez! Mi-as dori sa citeasca de placere...

Răspuns Câştigător
| monicaclaudia a răspuns:

Buna
nu stiu sincer cum sa te ajut. doar ca nici eu de mica nu prea citeam nici extra si nici ce aveam la scoala doar ca intr-o zii. intr-o librarie vazand o carte care mi se parea interesanta deoarece avea copertina foarte colorata ma incuriozit asa ca. am rasfoito si asa am inceput ca sa citesc cite ceva. ai incercat cu reviste pentru copii? ceva cu desene animate? sa il stimuleze? si dupa aia curiozitatea vine de la sine (
stiu ca nu e un consiliu prea confortant da. e tot ceea ce pot ca sa iti zic (
o zi buna )

18 răspunsuri:
| LuS[z] a răspuns:

E GRAV DACA PANA LA VARSTA ASTA NU STIE SA CITEASCA. DU-L LA UN PSIHOLOG POATE CA CU EL VA DORI SA DISCUTE.

pupimik
| pupimik a răspuns:

Dragostea cu de`a sila...nu se poate. La fel si cu cititul...mama lui de citit laughing. Cu cat il santajezi mai mult...nu va citi din placere.Pentru ca mereu va privi cititul ca pe o obligatie...sau chiar pedeapsa.Degeaba ii va spune ceva adult ca e bine sa citeasca...nu va lua in seama. Trebuie o persoana de varsta lui sa ii spuna ca o carte pe care a citit`o e interesanta...si sa i`o dea si lui.
Nici eu pana in clasa a 7a nu am citit deloc.Pana am vorbit pe net cu o prietena din alt oras (ne stiam doar de pe internet)...care mi-a recomandat o carte("De veghe in lanul de secara"). E vorba despre un baiat caruia nu ii placea sa invete.si tot schimba pe scoli pentru ca era dat afara. E mult mai antrenanta si interesanta decat o carte plina de exprimari si cuvinte arhaice.

| deealexx a răspuns:

Recomanda-i doar (fara sa-l obligi) niste carti usoare cu subiecte placute pe care il pasioneaza. Daca ii place istoria, incepe cu un fel de enciclopedie... ceva care sa aiba si poze interesante si un limbaj specific varstei lui. Apoi usor usor ii faci cunostinta cu alte carti legate de istorie.sunt destule povesti despre razboaie...etc. Asa faci cu orice ii place lui.intai arata-i partea practica si apoi aprofundarea. Cred ca ii va parea mai interesant...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vezi ce-l preocupa. Leaga lectura de lucrurile care-l preocupa si incearca sa-l ghidezi spre lecturi interesante mai intai.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cumpara-i o carte de aventuri Karl May, Jules Verne si las-o undeva la vedere, pe masa de lucru, pe noptiera, nu-i spune ca i-ai cumparato special pentru el.Lasa-l sa o descopere singur.Lucrul asta ii va starni curiozitatea.

Povesteste-i o intamplare haioasa, sau deosebita dintr-o carte pe care ai citit-o tu, fa-l curios, lasa-l sa descopere sfarsitul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

gaseste-i carti cu subiecte apropiate de hobby-urile, pasiunile lui.

ia in calcul ca asta cu cititul e cumva si pe perioade... eu chiar si la 27 de ani, am unele perioade in care n-am niciun chef de citit si altele in care citesc 3 carti de-o data.

ai rabdare cu el si nu-l stresa/ santaja, risti sa-l indepartezi de tot de lectura...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

mie nu mi-a placut deloc sa citesc, ma declaram inamica lecturii, dar intr-o zi am gasit opere tot mai interesante si incet incet mi-am schimbat atitudinea. acum uneori nu ma mai pot opri..stau ore intregi, zile la rand lipita de carti. o sa gaseasca ceva sa-i placa daca vei continua sa-i arati cate variante are in literatura.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa citeasca e frumos sa citesti de placere citeste iti ures succes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa vezi daca nu ii plac cartile politiste in general baieti de aceasta varsta asemenea carti citesc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu vrea .nu il poti obliga. Pur si simplu, arata-i un film facut dupa o carte.Mai intai filmul pe care poate il va placea apoi cartea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu sunt tot in clasa a 7-a si nu citesc asa ca nu te mai obosi ca tot nu o sa-l faci sa citeasca.(a incercat si mama dar s-a lasat pagubasa)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dati o carte care ii place ceva care sa nu fie plictisitor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce nu citesc

| taurus a răspuns:

Nu il presa prea mult zi sa citeasca convingel odata sa citeasca si la sfarsit rasplatestel si o sa dea roade si de la un timp o sa fie iel interesat sa citeasca.

| Dorin_iures a răspuns:

Poti incepe sa-i oferi carti usurele, distractive, care sa aiba ca personaje principale "eroi" cu care sa se identifice...

| bianca_9568 a răspuns:

Spune-i ca sunt interesante cartile

| dindor a răspuns:

Daca nu merge decat cu santajul, mareste miza. Mai exact, pentru aceeasi "rasplata", cere-i sa citeasca ce trebuie pentru scoala plus inca ceva ales de tine. Pe verificate! (prin povestit cartea).

| adelina_iordache a răspuns:

Ce hobby-uri are? Ai putea sa-i sugerezi beletristica in care sa apara hobby-urile respective...