anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum sa-mi imbunatatesc viteza de citit si cea de memorare?

13 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Viteza de citit creste cu cat citesti mai mult, viteza de memorare scade cu cat memorezi mai mult! Pentru memorie si efort intelectual iti recomand vitamax, dar inainte intreaba si medicul. Si nu uita de pauze in aer liber, chiar de sunt pauze te ajuta sa ai randament bun! Spor la invatat!

| fabiola a răspuns:

@dmv -si memoria noastra este limitata, de aceea exista uitarea.Cu cat incarci memoria cu date inutile cu atat retii mai putin ceea ce doresti sa retii neaparat. Odata, demult, cineva definea memoria noatra asa :ceea ce ramane dupa ce ai uitat tot!

| Irina a răspuns:

Pentru criticul: s-ar putea sa nu o ajute cititul cu voce tare decat in cazul in care are memorie auditiva. Eu de exemplu am memorie vizuala, imi aduc aminte exact imaginea cu ce era scrishappy

| DMV a răspuns:

Exista de asemenea si exercitii care iti imbunatatesc viteza de citire si memorare.
Eu am urmat anul trecut EyeQ Speed Reading, a dat rezultate neasteptate, de la 200 cuvinte/min am ajuns la 850 in timp scurt. Acum cred ca mi-a scazut viteza ca nu am mai facut exercitii, dar merita sa-l incerci. De asemenea, ei propun o modalitate de invatare rapida.
Poti sa il descarci de aici: http://www.mininova.org/tor/1131671
Multa bafta

| DMV a răspuns:

@fabiola: nici viteza si nici capacitatea de memorare nu scade cu cat memorezi mai mult. Daca ar fi asa, la 50 de ani un om nu si-ar mai aminti de ce a mers la magazin.

@criticul: daca citesti cu voce tare, iti limitezi viteza de citit la viteza de vorbit. Iar daca e vorba de memorare, sunt sanse decente sa iti imbunatatesti memoria dar doar daca esti o persoana cu memorie dezvoltata bine auditiv (tipuri de memorie > senzitiva > auditiva)

| DMV a răspuns:

@fabiola: Tot acel cineva, mai recent, dovedeste ca memoria este ca un muschi, iar daca nu e exersat, se atrofiaza.
Memoria umana nu e ca cea digitala, un hard drive sau un stick pe care poti inmagazina X GB/TB de informatie binara.
O dovada in plus a ceea ce sustin sunt Mnemonicele.
Pentru mai multa documentatie recomand "The art of memory" - Frances Yates.

| Mwhahahaa a răspuns:

Dmv....programul ala de care vorbesti tu e free?

| sufletel13 a răspuns:

Incearca sa mananci ciocolata amaruie. imbunatateste memoria

| Claudiu_7827 a răspuns:

Citesti mai mult...winking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Viteza de citit o imbunatatesti citind, daca ai probleme in aceasta privinta este bine sa vezi daca nu cumva suferi de dixlexie (tulburare a capacitatii de citire).
memoria de asemenea se dezvolta invatand (recomandat este sa nu inveti totusi mecanic.)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Citeste cu voce tare.Nu in gand.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@DMV e adevarat ca citirea cu voce iti limiteaza viteza de citire, insa, ofera alte avantaje, cum ar fi o dictie mai buna, cresterea timpului de conversatie pana cand iti plesneste gura etc. Prin voce iti stimulezi creierul, adica ti-l tine treaz cand te auzi si poate lesne memora iar pe cale vizuala, nu spun ca nu e eficienta, obosesti!

| B3Bytza a răspuns:

Citind cat mai mult si mai des posibil si sa nu inveti ca papagalul.

Întrebări similare