Te duci intr-o camera intunecata si stai acolo pana cand observi ca nu patesti nimic, si asa scapi de ea.
Bună!
Am avut aceeași teamă mult timp dar mi-am luat inima în dinți și am mers într-un loc întunecos rău noaptea și n-am pățit nimic.De atunci nu îmi mai e teamă. Acum încearcă și tu, nu neapărat să mergi undeva unde e întuneric dar încearcă măcar să îți iei inima în dinți. Gândește-te că teama e doar în mintea ta.
Sper că te-am ajutat
Buna! ca sa scapi de frica de intuneric,trebuie sa te gandesti ca sunt aceleasi lucruri dar se vad putin mai negre. poate vei primi raspunsuri rautacioase de exemplu:ha, ha, ii este frica de intuneric! nu trebuie sa le bagi in seama. sper sa iti fie de folos sfatul meu.Bafta!
Autocontrolul unei fiinte inteligente, eventual "ajutat" de o micuta lampa de veghe
Infruntandul,altfel nu poti.si mie imi e frica de el(ma rog...mai mult imi e frica de ce o sa gasesc cand aprind lumina) si eu m-am obisnuit cu el pentru ca atunci cand merg la baie de exemplu noaptea nu aprind toate luminile ci doar aia de la baie sau asa ceva...altfel nu ai cum
Ca sa scapi de o teama trebuie sa o infrunti incearca sa stai undeva intunecos ceva timp si sa iti spui in gand ca nu are ce sa se intample succes
Intunericul este pentru unii o sursa a fricii deoarece nu poti vedea ceia ce se intampla in jurul taw dar si recurge din amintiri din filme horror.Pentru a trece acesta teama trebuie sa ai incredere pe tine si sati impui ca nu este nimeni si doar imagineazati camera insasi.Intunericul face parte din viata fara el nu poti duce o viata normala asa ca impuneti si fi stapana pe tine.
Gandeste-te ca ce e ziua e si noaptea doar ca noaptea nu prea vezi iar eu cand am scapat de teama asta imi imaginez ca vorbesc cu cineva ... Funda?!
Ar fi bine sa nu te uiti la un horror inainte sa te bagi in pat. Iti recomand o comedie usoara care sa te faca sa adormi bine dispus.
Nu manca prea mult inainte de culcare pentru ca s-ar putea sa adormi foarte greu sau sa te tot trezesti in timpul somnului.
Uff.si mie mi-a fost frica de iantunerik sa sti.Deci uite inchidete undeva 30 de min.Si sa te plimbi de colo colo...Sa vezi ca de fapt nu este nimic acolo.`S`au i`atio lanterna cu tine.Si ia...O pr efectiv si spune : Nu mi-e frica de intuneik pana iti intra in capMult succes:X
Pai intai sa iti zic de ce unora le e frica de intuneric.
Cand ochiul uman nu poate vedea( Pierde vederae, Vedere salba) simturile lor o iau razna, incepi sa ai impresia ca e cineva in casa sau unde e intuneric.Cand ochiul nu vede lumina constiinta atinge un punct critic si ai impresia : ca te urmareste cineva, ca e cineva acolo, poate incepi sa auzi si zgomote.
Zi intruna in minte nu are cum sa fie ceva acolo.si mergi mai des noaptea prin casa unde sti clar ca nu e nimeni acolo.O sa te obisnuiesti daca faci asa 2-3 zile.
In primul caz friica este declansata de teama ta de a fi ceva in intuneric ce vrea sa iti faca rau.sa stii ca daca te rogi la Dumnezeu mereu si inainte de culcare verifici camera sa fii sigur tu ca nu-i nimic acolo. apoi dupa ce faci asta si zici o rugaciune culcate gandindute la ce te face fericit.iti dau cateva exemple iar tu alegi:
sa faci un sport ce iti place;
sa vezi rasete de copii;
sa ii vezi pe cei dragi tie la un loc impreuna cu tine;
sa te imaginezi in rai;
sau sa te imaginezi ajutand oameni.
Sper ca te-am ajutat!
Curiosul999 întreabă: