@bent0108: Citeste, frate! Tu, de ce crezi ca am intrebat-o daca e blonda? Think! Cum mama naibii sa fie comun?
Hmmm... cei care au scris mai inainte au dreptate... E chiar foarte simplu.
Fat-Frumos= substantiv comun compus,; functia sintactica difera de context...asa ca uita-te sa vezi daca este subiect (daca raspunde la intrebarea "Cine sau ce")
Este substantiv propriu
Mda...inca o data se confirma ca aici pe site multi doar pentru ca nu au ce face...
Pentru cei care m-au corectat, le multumesc! Din graba, am scris substantiv propriu, desi e la mintea cocosului ca este comun ...Imi cer scuze
Pentru cei care m-au criticat, (in special Anamariah), sa stiti ca nu sunt o "tuta"... Cei care folosesc astfel de cuvinte isi arata clar nivelul de cultura
Data viitoare am sa evit sa ma mai amestesc... Puteam sa jur ca am scris substantiv propriu dar na...suntem toti oameni si mai gresim
Anamariah, citeste de curiozitate ultimele doua randuri de pe pagina asta sa vezi si tu la ce intrebari raspunde subiectul...
http://209. 85. 135. 132/search? q=cache:g9Onuk_5mT0J:...clnk&gl=ro
Iar teme mare iti e gradina Doamne... iarta-i ca nu stiu ce spun
stii ca se fac suspendari? pe teme?
eu cred ca in cartea ta de scoala sau poate mai ai tu alte carti iti explica pas cu pas...asa inveti nu sa iti spun altu
Abia a inceput anul scolar si deja sunt zeci de teme postate pe site...ma intreb o sa fie tot asa? oare cate intrebari de genul asta or sa mai fie?
Si daca e sa ne gandim bine asta e si bataie de joc... s-a spus o data, de 2 ori,. dar s-a tot spus "NU MAI POSTATI TEME PE SITE" dar tind sa cred ca unii o fac chiar intentionat... urat!
Hai k incerc eu desi am trecut multi ani de cand am terminat scoala si gramatica am facut in clasele primare; fat subiect comun, caz nominativ, gen masculin singural si frumos; adjectiv cazu acuzativ singular gen masculin si mai era cv? k nu mai exact
Frumos este atribut adjectival caz acuzativ mi-am amintit acum dupa ce am dat raspunsul, oricum sunt tare pot sa ma laud singura, deci imi merit diplomele dar sa stii ca materiile mele preferate erau gramatica, literatura si chimie
De ce toti copii de clasa a 6a vin sa le facem temele aici? Sa sti sa analizezi un cuvant e un lucru pe care oricine trebuie sa il stie. In ritmul asta peste 2-3 ani ramai repetenta, tu atata lucru nu esti in stare sa faci. Vai de capul tau.
Dc sunteti asa de rai daca nu stiti sau daca nu vreti sa o ajutati nu mai postati intrebari. cum se numeste siteul? TPU si ce inseamna?
toti pentru unu, trebuie sa-i ajutam si pe alti daca sunteti mai mari cu atat mai bine ne dati o mana de ajutor cu un raspuns k doar nu o sa-si puna toata tema pe TPU... parerea mea