Verbul exprima o actiune,, a urca, a mancat,, acu depinde in ce clasa esti pentru ca dupa a 6a in colo se analizeaza cu mai multe detalii, se analizeaza:verb[de care] poate fi predicativ etc,nr,gen,eprimat prin, functie sintactica de, cazul[poate fi genitiv, acuzativ etc] asta se face cam pe a 6a, eu acum sunt a 8a. sper ca te-am ajutat
Verbul are caz?
Extraordinar.te'ai gasit si tu sa raspunzi dupa un an
Tranzitiv/intranzitiv, conjugarea, modul, timpul, persoana, numarul, functia sintactica.
Verb predicativ/nepredicativ,personal/nepersonal,conjugarea,modul,diateza,timpul,persoana,numarul, forma, functia sintactica.Asa se analizeaza la nivelul claselor a 6-a si a 7-a.
Pai, sa zicem propozitia "Eu am mers la scoala ieri". Verbul este "am mers" iar analiza este:
am mers= predicat verbal, exprimat prin verb predicativ, mod Indicativ, timp perfect compus, pers. a I-a, nr. sg.
Modul,timpul*perfect compus etc*,numarul,conjugarea, functia sintactica, persoana*doar daca e a 3 a*.
Atata am mai retinut eu
Of! Iar si iar trebuie sa spun:
Regulile TPU nu iti permite sa intrebi : Cine imi spune cat face 5x7535x6776. Ce am scris eu a fost doar un exemplu. Daca nu o sa respecti asta o sa fi suspendata! Pa, pa!
Iei un verb la care trebuie sa precizezi:
partea de vorbire=verb
parte de propozitie=functia sintactica(predicat verbal/nominal sa alta parte de propozitie)
persoana=1, 2,3
numarul=singular/plural
diateza=pasiva, activa, reflexiva
tranzitiv sau netranzitiv
modul=indicativ, infinitiv etc
timpul=prezent, perfect compus etc
conjugarea=1.2.3.4
cam atat ce am scris eu dupa egal sunt cateva exemple nu inseamna ca numai acelea exista
succes
Roioara, fundita? pentru ce? Pentru: caz, gen si se exprima prin? Un verb nu are aceste atributii. Si te informez ca din clasa a5-a se incep analizele daca nu complete dar detaliiate.
Pe departe clasa a 8-a la tine. Ori esti a 8-a si nu stii nimic din Limba Romana.
Cate o data raman mirata de unele raspunsuri. Daca nu stii nu raspunde. Decat sa te faci de cacao pe tot site-ul.
" verbul" - verb predicativ/ nepredicativ, conjugarea I / a II a / a III a / a IV a ( " verbul la modul infinitiv"), personal/ impersonal, tranzitiv/ intranzitiv, modul, timpul, pers, gen ( daca este la pers a IIIa ), nr., afirmativ/ negativ. si Functia Sintactica. [ asta este o analiza pentru clasa a VII a daca sunt chestii pe care nu le-ai invatat nu le scrii ] Byee.` :d
Pe bune frate daca te duci cu verbul analizat dupa raspunsul castigator cred ca vei lua un 4 ca daca ala zisa are gen ai de capu lui la un verb se analizeaza verb de care e, conujarea(1, 2,3sau4,cu cifre romane), modul, timpul, diateza, forma nr. si functia sintacatica daca nu ai facut una dintre astea sa nu scrii nu mai stiu parca diateza o inveti in a 7-a si forma a 5-a sau a 6-a
Lia888 întreabă: