50 % media din 5-8, 25% media tezelor din clasa a7a, 25% media celor 2 teste care se dau in mai la clasa 8a.
de ex. daca media 5-8 este 9. 25, media tezelor din a7a 8. 66, iar media testelor din a8a este 9. 55 media de admitere la liceu va fi 9. 25. sper ca m-am facut inteleasa
Admiterea la liceu si Bacalaureatul se schimba din nou. Elevii de clasa a VII-a si a VIII-a vor fi examinati incepand de anul viitor dupa modelul testelor PISA, iar rezultatul va conta pentru admiterea la liceu intr-o masura de 50%, respectiv 25%.
Vestea ceva mai buna este ca testele de anul viitor vor fi mult mai simple si vor verifica cunostintele de baza din toate materiile parcurse, informeaza Gandul.
"Ne-am gandit ca admiterea la liceu sa se realizeze tot computerizat, nu pe baza de examen scris. Media de admitere sa se calculeze astfel: numai pentru elevii care au dat in clasa a VII-a tezele cu subiect unic, aceste note sa intre in proportie de 25% in calculul mediei de admitere alaturi de 50% media celor 4 ani de gimnaziu si de cei 25% media notelor de la testele gen PISA.
balonAceasta metoda de calculare a mediei de admitere se va aplica doar elevilor care au dat tezele cu subiect unic in clasa a VII-a. Elevii care acum abia trec in clasa a VII-a (deci au terminat a VI-a) ar urma sa nu mai sustina tezele unice, ci sa dea, in clasa a VIII-a, doar testele gen PISA in semestrul II, undeva in aprilie-mai", a declarat secretarul de stat Doina Pana.
Examenul de Bacalaureat urmeaza sa se transforme in "examenul maturitatii". Ministerul vrea sa imparta Bacalaureatul in doua perioade de examinare: cea a evaluarii orale, ce va avea loc pe parcursul celui de-al doilea semestru al clasei a XII-a, si cea a evaluarii scrise, programate ca si pana acum dupa absolvire.
Te grabesti pina la sfirsitul anului mai schimba astia legea de vrea 10 ori asa ca mai ai de asteptat stai sa se schimbe guvernul presedintele ministru etc etc.
50% media clasele 5-8
25% media tezelor unice clasa a7a
50% media testelor pissa (testele acelea care se dau in luna Mai )
iti dau un exemplu cum am eO mediile
ex: media din cls 5-8
cls a5a-9
a6a -9. 25
a7a -9. 29
si la a8a spre 9. 60
se aduna 9+9. 25+9. 29+9. 60=37. 14
37. 14 :4 =9. 28
la tezele unice cls a7a
romna sem 1-7. 05
sem 2 -8. 30
mate sem 1 -6. 50
sem 2 -8. 75
se aduna 8. 05+8. 30+6. 50+8. 75=31. 6
31. 6 :4=7. 9
media testelor pissa sper sa iau 9 la ambele
9+9=18 18:2=9
media de admitere se face am in felul urmator
(9. 28 x 2+7. 9 +9) /4 =8. 86
si nu se rotunjeste.
Nu se mai ia in considerare tezele de anul trecut! Nu v-au anuntat la scoala? Acum se fac : 50 % media 5-8. 50% media de la testele din mai.
# Media de admitere este egală cu
Seria curentă:
Seria precedentă:
unde:
TN=media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută in clasa a VIII-a
TU=media generală obţinută la tezele cu subiect unic susţinute în clase a VII-a (pentru absolvenţii de până în anul 2003 inclusiv, media de la tezele cu subiect unic se înlocuieşte cu media de la examenul de capacitate, pentru absolvenţii din perioada 2004-2007 se va înlocui cu media de la testele naţionale, pentru absolvenţii din 2008 se va înlocui cu media la tezele cu subiect unic susţinute în clasa a VIII-a, iar pentru absolvenţii din 2009 se va înlocui cu media la tezele cu subiect unic susţinute în clasa a VII-a şi a VIII-a);
ABS=media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a;
MA=media de admitere.
# 2. Când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opţiuni prima opţiune validă la care există locuri libere.
Ordinea opţiunilor de pe fişă este prin urmare semnificativă, prima opţiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opţiuni.
Exemplu: se verifică prima opţiune a candidatului curent; in cazul în care opţiunea este validă şi mai există locuri la această opţiune, este considerat admis la această opţiune şi se trece la următorul candidat; altfel se verifică a doua opţiune de pe fişă, etc.
Observaţie: O opţiune este invalidă dacă: codul opţiunii alese de candidat nu există sau opţiunea aleasă necesită dată proba la limba maternă sau modernă şi candidatul nu a susţinut-o.
# 3. În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opţiunile exprimate pe fişă el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere şi va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.
Situaţia poate apare în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opţiuni, opţiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alţi candidaţi care au medii mai mari.
Se recomandă prin urmare completarea fişei cu un număr suficient de opţiuni pentru ca această situaţie să nu apară.
Numărul total de locuri la licee este suficient pentru ca toţi candidaţii să fie repartizaţi, dacă îşi exprimă opţiuni suficiente şi realiste!