Te-ai obisnuit sa inveti mecanic si asta este cauza uitarii informatiilor. Cunostintele sunt pastrate in memorie pentru scurt timp si se pierd repede.
Eu te sfatuiesc sa inveti logic.
Invata ca sa stii ce se intampla in subiectu ala. Nu ce cuvant urmeaza dupa. Imagineaza-ti in cap faptele care se intampla acolo unde citesti. Bafta.
Urmeaza sa dai niste examene importante pentru viata ta si exista multa presione acum asupra ta. nu te suprasolicita, ti-ai format deja un stil, un mod de a invata si sa stii ca este bine asa cum inveti. insa lipseste ingredientul principal: sinteza. nu ai invatat sa sintetizezi ceea ce inveti. fa un rezumat a ceea ce ai invatat, extrage ideile principale si invata sa sintetizezi. adica condenseaza informatia. eu obisnuiesc sa cataloghez orce informatii noi, ca si cum le-ai pune intr-un sertar separat. daca am citit o carte, de la titlu incepand incep sa imi amintesc ideile principale si dac mergi pe firul logic pot merge in detalii pentru ca sunt legate intre ele evenimentele dintr-o carte. intreaba-te in timp ce inveti ce au de a face acele informatii una cu alta, ce anume le leaga si le face sa aiba un numitor comun.
pare complicat la inceput insa te vei obisnui.
contacteaza-ma si am sa te ajut mult mai concret cand imi spui ce anume inveti.