Daca s-a intrat cu medie de 5.61, atunci aceea facultate are mica cautare, n-a fost concurenta aproape deloc.
La facultatile cu cautare mare se intra cu note mult mai mari si pot fi chiar si 5-10 candidati pe un loc, sau chiar mai multi.
Daca te referi la facultati pe baza de dosar, nu admitere, se poatePot fi si facultati la care se intra pe dosar si ultima medie sa fie sub 6 daca la asta te referi. Sunt facultati cu dosar la care iti cere media la doua materii de la bac (romana obligatoriu plus una), iar daca la romana ai putin gen 5 si la restul ai peste 6 (care ti-a fost totusi suficient sa treci) dar ai romana obligatoriu si iti trage media in jos, media ta e mai mica de 6 cand esti admis, simplu.
Daca e cu admitere gen examen scris nu vad rostul intrebarii, atat ai luat la admitere, ai intrat cu atat, aia e.
Simplu. La facultatea de care vorbesti, au fost sa zicem 100 de locuri, si concurentul cu numarul 100 a luat 5.61. Dar la Automatica, in Politehnica iti trebuie 9.96 pentru buget, iar examenul e greu.
9.96... hai mai taie din ea, nu imi zi tu mie ca au intrat la AC 200 oameni, toti cu medie peste 9.96
Automatica e scoala cea mai cautata din tara, unde sa intra cel mai greu. Eu vorbesc de locurile la buget, normal. Cauta pe net, eu nu am de ce sa verific, stiu de cand a dat baiatul meu admiterea si a intrat cu taxa, putin sub linie. Acum vreo 11 ani.
Realizezi ca acum 11 ai si azi sunt cu totul alte lucruri nu?
http://acs.pub.ro/public/rezultate_licenta_etapaI_2014.pdf
ia uite... admitere 2014 la sectia de Automatica, ultima media la buget
8.86
Si ca sa vezi... eu am dat admitere la aceeasi facultate, nu la Bucuresti ce e drept... si s-a intrat si cu medii de 7.9
Va mai place unora sa dati cu bata in balta cand nici nu stiti despre ce e vorba.
E chiar aberant sa zici ca la politehnica se intra cu 9.96
Nu am dat cu nici o bata. In Politehnica sunt facultati foarte diferite. In multe din ele sa intra fara examen, cu un dosar foarte slab, pentru ca te invata profesii iesite din uz, si te trece orice ai face. Studenti slabi le fac ca sa aiba studii superioare si sa fie ingineri, dar doar in acte. Dar in cinci facultati sau sectii ale unor facultati iesi programator, acolo se intra greu, se face scoala si se trece greu. Iar cea mai buna si mai cautata din acestea este Automatica. Nu poti sa dai admiterea la aceeasi facultate, dar nu la Bucuresti. Scoala asta e la Bucuresti. Ai dat la o scoala cu acelasi nume, atat. Oricum, foarte bine si asa, insemna ca esti capabil, o sa iesi un programator bun.
Nu ai prins ideea... ideea era ca nu 9.96 e media la buget la AC la UPB, aia e doar o cifra pe care numai tu stii de unde ai scos-o, doar asa sa dezinformezi
Am considerat ca daca dau media dintr-un an, oricare, nu prea indepartat, chiar fara sa il precizez, este suficient pentru scopul discutiei noastre.
Vino cu lista oficiala... si atunci te si crede cineva. Eu am dat link la o lista de admitere, diferenta este enorma de ceea ce zici tu... asa ca tu ai dat doar o cifra irelevanta, care nu are nicio legatura cu realitate. Aia e cifra care ti a trecut in minte cand ai scris raspunsul aia ai scris-o
La ce facultate? In orice caz, nu e nimic suspect daca erau locuri libere. La fel ca si admiterea la liceu, daca raman locuri libere, un elev poate fi repartizat cu media generala 6 la un liceu in mod normal se intra cu 9, 50.
Beatrice2211 întreabă: