Se aduna notele se inpart la cate sunt se inmultesc cu 3 se aduna teza si apoi inparti la 4.
Aduni notele fara teza, le imparti la cate sunt, faci x3(ori 3), aduni teza (+teza)...si intr-un final impartesti totul la 4 (:4)
ex. 5+9+6+10=30, 30:4=7. 5, 7. 5 ori 3=22. 5, 22. 5+9=31. 5, 31. 5:4=7. 8
adica 8...
funda?:*
Buna
Se aduna toate notele si impart l cate sunt se aduna cu teza si se imaprte la 2x
Sper ca te-am ajutat
Pa, pa pup:*
Se aduna toate notele (fara teza), se impart la cate sunt, ce ai obtinut se inmulteste cu 3, se aduna teza si se imparte la patru! Si vei obtine media cu teza!
E simplu. faci media notelor apoi o inmultesti cu 3 dupa care aduni teaza si imparti al 4.
Exemplu:
(a+b+c+d)/4= media notelor
X= nota de la teza
si acum asa se face
[(a+b+c+d)/4 *3 +X]/4= media obtinuta la materie
Sper ca ti-am fost de folos. Te pup
Pai media aritmetica a notelor (aduni toate notele si le imparti la cate sunt). Apoi aduni media aia cu teza si imparti la 2.asa stiu eu, acum depinde si de scoala.
Pai sa zicem ca ai 5 note la romana, si ai 10, 10, 10, 10, 10 in total 50 acum imparti la cate note ai adica 5 si ne da 10. Deci media fara teza e 10, acum sa zicel ca la teza ai luat 5. 10 + 5 = 15 si imparti la medie + teza adica la 2 : 15 : 2 = 7, 5 si nu se rotunjeste pentru ca e medie.
Funda? :X
Le aduni toate medile si cu teza faci ori nu stiu cat ai luat in teza si imparti la cate materii ai.
DyanaS2 întreabă: