Mai intai spui cateva cuvinte despre titlu de ex: este alcatuit din. Acesta indica sugestiv cuprinsul poeziei si este o metafora simbol in majoritatea timpului. Relatia dintre titlu si continut se face cu ajutorul figurilor de stil ( dai exemplu) si al imaginilor artistice ( exemplu)
Pai spui asa titlul"..." de... este format din subst/adj articulat/nearticulat. dupa spui ce reprezinta si ca este in perfecta concordanta cu starea de spirit a poetului.Bun. dupa te iei de continut si spui: Poezia/textul debuuteaza ( cu ce incepe)cu. ( adresarea poetului catre.) sau daca nu inlocuiesti. Dupa spui modul de expunere predominant in text este Apoi se face simtita preponderenta figurilor de stil(dai exemple) si a imaginilor artistice( dai exemple) Cam asta e, Bafta!
Pai povestesti foarte pe scurt tema poeziei, si introduci printr-o fraza titlul. Gen " in aceasta opera eul liric evoca etc etc, si apoi zici cum se leaga cuprinsul operei de titlu.
Nu stiu daca am putut sa explic bine, dar sper ca am putut sa te ajut
E bine ca in titlu sa se gaseasca o idee importanta din poezie insa nu despre tot ca sa nu dezvalui de la inceput despre ce e vorba...astfel cititorul va fi nerabdator sa o citeasca.
Ai citit fabula "Bivolul si Cotofana"? acolo vei observa ca este vorba despre un bivol si o cotofana dar mai este si un catel despre care nu se spune nimic in titlu. Acesta e un model de relatie dintre titlu si continutul poeziei. sper ca ti-am fost de folos si astept o rasplata din partea ta. Succes la scris poezii.
Uite niste idei: Titlul concentreaza continutul ideatic al textului. Titlul(care'i titlu') este alcatuit din... povestesti continutul textului iar dupa poti zice ca titlul este potrivit textului deoarece in text este vorba de ceea ce relateaza titlul adica... ( despre ce este vorba)
Da la amurg de toamna de Lucian blaga cine imi poate spune relatia plsss
Si eu am tot la amurg de toamna!
Opomanapeviatamea întreabă: